Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός

Αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία  έστειλε από τη Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση.

Μητσοτάκη

Αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία  έστειλε από τη Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την απόκλιση της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας από Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Για τον βόρειο γείτονά μας έχω να πω το εξής: «Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις αλλά είχαμε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί δεν μπορεί να αλλάξει και θα αναγκαστούμε να την σεβαστούμε».

Και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι όμως πιστεύουν ότι μπορούν να μην την σεβαστούν να ξέρουν πρώτον ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και ότι τα μνημόνια τα οποία πρέπει να κυρώσουμε δεν θα κυρωθούν αν δεν υπάρξει από την πλευρά τους απόλυτη συμμόρφωση από τη νέα κυβέρνηση. Χωρίς ακρότητες και φωνές με σοβαρότητα από την κυβέρνηση».

Κάποιοι επιχειρούν άθλια εκμετάλλευση των χριστιανικών αισθημάτων της ελληνικής κοινωνίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ λέγοντας: «Κάποιοι ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα κάποιοι επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν και τον πατριωτισμό και την πίστη σας. Κάποια κόμματα είπαν: εμείς είμαστε οι πραγματικοί χριστιανοί, οι άλλοι δεν είναι. Μόνο εσείς μπορείτε να πάτε μας είπαν κάποιοι στις εκκλησίες γιατί μπορεί αν είχατε κάνει μια κυβερνητική επιλογή που δεν μας άρεσε μπορεί να γίνει και κανένα επεισόδιο. Δεν παίζει κανείς με την ορθοδοξία δεν εργαλειοποιεί την πίστη. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο όλοι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και να γυρίσετε την πλάτη σε όλους αυτούς που επιχειρούν την άθλια εκμετάλλευση των χριστιανικών αισθημάτων της ελληνικής κοινωνίας».

 

Κάποια άλλα κόμματα  θεωρούν ότι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας είναι η τοξικότητα η πόλωση και τα λεφτόδεντρα. Άκουσα ότι θέλουν να ξοδέψουν 11 δις στην υγεία. Κι εγώ θέλω αλλά δεν έχω.

Για το κλίμα της πόλωσης και της τοξικότητας είπε ότι καταστρέφει τις σχέσεις εμπιστοσύνης. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με fake news και προσωπικούς χαρακτηρισμούς που μόνο εντάσεις και βία προκαλούν. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι δεν είμαστε εχθροί.

«Ας κάνουν κάποιοι υπομονή. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027», τόνισε ακόμα και ζήτησε από όλους να αφήσουν στην άκρη τα μικρά και να δουν την μεγάλη εικόνα.