Αυστραλία: Κρουαζιερόπλοιο έγινε φυλακή για τους επιβάτες λόγω ενός μύκητα

Το ταξίδι των επιβατών μετατράπηκε σε εφιάλτη.

ploio

Ένας μύκητας μετέτρεψε το ταξίδι επιβατών κρουαζιερόπλοιου σε πραγματικό εφιάλτη.

Στο πλοίο «Viking Orion» και ενώ βρισκόταν ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, άρχισε να αναπτύσσεται ένας μύκητας στο κύτος του.

Το κρουαζιερόπλοιο δεν εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού στην Αδελαΐδα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν τον μύκητα «Biofoul», μια συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκιών ή μικρού ζώου που είναι «δυνητικά επιβλαβής».

Το υπουργείο Αλιείας της Αυστραλίας είπε ότι η διαχείριση του Biofoul είναι μια «κοινή πρακτική για όλα τα διεθνή σκάφη που έχουν αφιχθεί» και ξεκαθάρισε πως το κρουαζιερόπλοιο θα έπρεπε να καθαριστεί προκειμένου να αποφευχθεί η «μεταφορά επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών». Μάλιστα, δεν δόθηκε άδεια για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο ούτε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ούτε στο Ντούνεντιν αλλά ούτε και στο Χόμπαρτ , μεταδίδει το BBC.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία επιστράτευσε «επαγγελματίες δύτες για να καθαρίσουν το κύτος, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοικτά των αυστραλιανών ακτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Viking Orion, που νηολογήθηκε το 2018 και περιλαμβάνει εννέα καταστρώματα, ένα σπα, ένα θέατρο, τεράστιο χώρο αθλημάτων και μία πισίνα, αναχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αλλά δεν έχει πιάσει λιμάνι μετά τον απόπλου από το Γουέλινγκτον στις 26 Δεκεμβρίου.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο ανοικτά της Αδελαΐδας στα διεθνή ύδατα και η εταιρεία βεβαιώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τους επιβάτες σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την ματαιωμένη κρουαζιέρα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments