Αυστραλία: Θα τρώγατε κεφτεδάκια από… μαμούθ; – «Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό μας»

Στόχος της εταιρίας είναι να καταδείξει τις δυνατότητες του τεχνητού κρέατος που όπως υποστηρίζει θα αλλάξει τον τρόπο κατανάλωσης και της καταστροφής της άγριας ζωής και της κλιματικής κρίσης.

Αυστραλία: Θα τρώγατε κεφτεδάκια από... μαμούθ; - «Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό μας»

Στο διάβασμα του τίτλου, ίσως κάποιοι πιστέψουν πως πρόκειται για αστείο. Και όμως πρόκειται για πραγματικότητα! Εταιρεία τροφίμων στην Αυστραλία δημιούργησε σε εργαστήριο κρέας από τη σάρκα των προ πολλού εξαφανισμένων μαμούθ.

Στόχος της να καταδείξει τις δυνατότητες του τεχνητού κρέατος που όπως υποστηρίζει θα αλλάξει τον τρόπο κατανάλωσης και της καταστροφής της άγριας ζωής και της κλιματικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Guardian, κανείς δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τον παράξενο αυτό κεφτέ. «Δεν έχουμε δει αυτή την πρωτεΐνη εδώ και χιλιάδες χρόνια», δήλωσε ένας καθηγητής που δούλεψε με την ομάδα. «Έτσι, δεν έχουμε ιδέα για το πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όταν την τρώμε. Αλλά αν το ξανακάνουμε, θα μπορούσαμε σίγουρα να το κάνουμε με τρόπο που θα το έκανε πιο εύγευστο».

Ο Wolvetang – που δούλεψε για την εταιρεία -δήλωσε ότι μπορεί να καταλάβει τους ανθρώπους που αρχικά είναι επιφυλακτικοί με ένα τέτοιο κρέας, «Είναι λίγο παράξενο και καινούργιο – πάντα έτσι είναι στην αρχή. Αλλά από περιβαλλοντική και ηθική άποψη, προσωπικά πιστεύω ότι [το καλλιεργημένο κρέας] έχει πολύ νόημα».

Πάντως η εταιρεία έχει δημιουργήσει και τεχνητό κρέας ορτυκιού το οποίο πρόκειται να βρίσκεται σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης φέτος.

«Στόχος είναι η μετάβαση μερικών δισεκατομμυρίων κρεατοφάγων από την κατανάλωση [συμβατικής] ζωικής πρωτεΐνης στην κατανάλωση πραγμάτων που μπορούν να παραχθούν σε ηλεκτροδοτούμενα συστήματα. Και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να ‘’εφεύρουμε’’ κρέας. Ψάχνουμε για κύτταρα που είναι εύκολο να αναπτυχθούν, πραγματικά νόστιμα και θρεπτικά, και στη συνέχεια αναμειγνύουμε και συνδυάζουμε αυτά τα κύτταρα για να δημιουργήσουμε πραγματικά νόστιμο κρέας» δήλωσε ο George Peppou, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Vow.

Ο Tim Noakesmith, ο οποίος ίδρυσε τη Vow μαζί με την Peppou, δήλωσε: «Επιλέξαμε το μαλλιαρό μαμούθ επειδή είναι σύμβολο της απώλειας της ποικιλομορφίας και σύμβολο της κλιματικής αλλαγής». Το πλάσμα αυτό, πιστεύεται ότι οδηγήθηκε στην εξαφάνιση λόγω του κυνηγιού από τον άνθρωπο και της αύξησης της θερμοκρασίας μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Το κεφτεδάκι από μαμούθ θα αποκαλυφθεί το βράδυ της Τρίτης στο Nemo, ένα μουσείο επιστημών στην Ολλανδία.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ