Αυτή η παραλία της Κεφαλλονιάς βγήκε 2η καλύτερη στον κόσμο!
Το Conde Nast Traveller την έχει στην παγκόσμια κατάταξη με τις «50 Καλύτερες Παραλίες στον Κόσμο» πίσω από την κορυφαία η Entalula στις Φιλιππίνες.

Μια παραλία της χώρας, άγνωστη για πολλούς Ελληνες, αναδείχθηκε η «δεύτερη καλύτερη στον κόσμο» από το Conde Nast Traveller.
Πρόκειται για τη Φτέρη στην Κεφαλονιά, κοντά στο Αργοστόλι, την οποία στην παγκόσμια κατάταξη με τις «50 Καλύτερες Παραλίες στον Κόσμο» ξεπερνάει μόνο η Entalula στις Φιλιππίνες.
Όπως γράφει το ταξιδιωτικό μέσο: «Προσβάσιμος κυρίως από ένα απότομο μονοπάτι δύο χιλιομέτρων, αυτός ο γαλήνιος κόλπος περιβάλλεται από γκρεμούς από αρχαία ιζηματογενή πετρώματα, που οι εκτεθειμένες στρώσεις τους αφηγούνται την πλούσια και περίπλοκη ιστορία του νησιού.
Μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσεις με τα πόδια, αλλά αξίζει τον κόπο. Μπορείς επίσης να την προσεγγίσεις με σκάφος, με ένα θαλάσσιο ταξί που κάνει συστηματικά διαδρομές σε περιόδους αιχμής.
Μια μείξη από λευκά βότσαλα και άμμο, η παραλία απλώνεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, όχι μακριά από το ορεινό χωριό Ζόλα, και προσφέρει κολύμπι μακριά από τα πλήθη, στα ζεστά, κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News