Αυτοψία κλιμακίου του ΟΣΕ στη γέφυρα – Συνεργείο στον Καστελλόκαμπο

Το θέμα είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος» στις 6 Αυγούστου και είχε αναφερθεί στην κινητοποίηση 23 κάτοικων της περιοχής

Αυτοψία κλιμακίου του ΟΣΕ στη γέφυρα - Συνεργείο στον Καστελλόκαμπο Στην γέφυρα αναμένεται συντήρηση

Οι κινήσεις που έκαναν κάτοικοι της περιοχής του Καστελλοκάμπου, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η γέφυρα που περνά το τρένο, φαίνεται να πιάνουν τόπο.

Το θέμα είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος» στις 6 Αυγούστου και είχε αναφερθεί στην κινητοποίηση 23 κάτοικων της περιοχής, οι οποίοι είχαν στείλει αίτημα -μαζί με φωτογραφικό υλικό- σε ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ, όπου ανήκει η γέφυρα, ζητώντας να γίνουν άμεσα εργασίες συντήρησης, καθώς είναι εμφανείς οι φθορές με αποτέλεσμα να φοβούνται δυσάρεστες εξελίξεις.

Το αίτημα κατατέθηκε στις 24 Ιουλίου και εκτός από ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε σταλεί αρμοδίως στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο ΤΕΕ και στον Δήμο Πατρέων.

Μάλιστα, ο Δήμος Πατρέων έστειλε απάντηση στις 28 Ιουλίου, όπου έκανε γνωστό ότι μεταβίβασε το αίτημα σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και λίγες μέρες αργότερα έγινε το ίδιο και από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία επίσης στηρίζει τους κατοίκους.

Οι πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι, πριν από λίγες μέρες, συνεργείο εργολάβου που συνεργάζεται με τον ΟΣΕ βρέθηκε στο σημείο με ειδικά μηχανήματα και έκανε αυτοψία. Επίσης, έκανε μετρήσεις στη γέφυρα και κατέγραψε επακριβώς τις εμφανείς φθορές σε όλο τον χώρο.

Οπως ενημερώθηκαν οι περίοικοι που βρέθηκαν στο σημείο, οι μετρήσεις θα βοηθήσουν να γίνει η τεχνική μελέτη, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης. Το πότε θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από τη μελέτη και τις προϋποθέσεις που θα θέτει, χωρίς να υπολογίζουμε και το «γρανάζι» της γραφειοκρατίας. Πάντως, έστω και έτσι, το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να γίνει «λίφτινγκ» είναι θετικό και επιβεβαιώνει σε ένα βαθμό και τις ανησυχίες των κατοίκων. Π.Κ

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ