Αύξηση αμοιβών για όσους συμμετέχουν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Τα 8μηνης διάρκειας Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ απευθύνονται στους εγγεγραμμένους ανέργους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις συμμετοχής.

Αύξηση αμοιβών για όσους συμμετέχουν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Οι συμμετέχοντες στο επόμενο οκτάμηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ θα είναι διπλά κερδισμένοι, καθώς θα λάβουν αυξημένες αποδοχές λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Τα 8μηνης διάρκειας προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ απευθύνονται στους εγγεγραμμένους ανέργους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις συμμετοχής.

Στόχος τους είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Παράλληλα, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στοχεύουν στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης σε θεματικές ενότητες που τους οδηγούν σε πιστοποίηση, η οποία ενισχύει την εργασιακή τους ένταξη.

Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Μαρτίου συνολικά απασχολήθηκαν σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Timberhub: Επανάσταση στην αγορά ξυλείας ήρθε από την Πάτρα
Σταϊκούρας για Κομισιόν: «Με την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο για την Ελλάδα»
Κομισιόν: «Πράσινο φως» για την αποδέσμευση 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Eurogroup
Συνταξιούχοι: Νέο πακέτο αναδρομικών μέσα στο καλοκαίρι έως 5.000 ευρώ