“Αυξήστε μισθούς” το μήνυμα Μητσοτάκη

Σαφές το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις επιχειρήσεις, ειδικά στα μέλη του ΣΕΒ, από το συνέδριο του Economist.

«Αυξήστε τους μισθούς» το μήνυμα Μητσοτάκη προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τα μέλη του ΣΕΒ, από το συνέδριο του Economist. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ανοιχτή οικονομία είναι ανοιχτή και προς τις δύο πλευρές της» και κάλεσε τους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκουν υπαλλήλους να αυξήσουν τα κίνητρα και τις αμοιβές «ώστε οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στις κενές θέσεις που ζητάτε».

Ο κ. Μητσοτάκης για να θεμελιώσει αυτή την θέση του, είχε αναφερθεί νωρίτερα στους τέσσερις λόγους για τους οποίους είναι αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Αρχικά, οι αυξημένες καταθέσεις στην Ελλάδα που είναι οι υψηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ και το μεγαλύτερο μέρος τους θα επιστρέψει στην αγορά. Δεύτερη πηγή αισιοδοξίας, οι εκταμιεύσεις 7,5 δις μέσα στο 2021 από το Ταμείο Ανάκαμψης και διότι σε βάθος επταετίας οι συνολικοί πόροι θα εισφέρουν στο ΑΕΠ ακόμη 7 μονάδες.

Επίσης, όπως είπε ο πρωθυπουργός «το κράτος ήδη δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία μας. Ενώ τα κόκκινα δάνεια θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το 2022», εξηγώντας ότι αποκαθίσταται ο μηχανισμός ρευστότητας της αγοράς και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Τέταρτον, διότι τώρα ξεκινούν και οι ευνοϊκές συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία. «Ψηφιακό κράτος», νέο εργασιακό πλαίσιο και ο αναπτυξιακός νόμος «καθιστούν ήδη την Ελλάδα προορισμό για επενδύσεις. Εθνικές, αλλά και διεθνείς. Είναι κάτι που πιστοποιούν και οι διαρκείς αναβαθμίσεις της οικονομίας μας από όλους τους οίκους», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στον Economist ήταν και μια αφορμή για τον απολογισμό της πρώτης διετίας διακυβέρνησης. «Παρά τους 17 μήνες της υγειονομικής μάχης, αυτή η διετία επούλωσε τις πληγές της περασμένης 5ετίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε το σύνθημα συνέχισης του κυβερνητικού έργου «με νέα ορμή και από μία καλύτερη αφετηρία» για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυγενάκης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η προκαταβολή των αποζημιώσεων για το ζωικό κεφάλαιο
georgiadis
Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία με τα τρία μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
Ανδρουλάκης: Μεθόδευση της κυβέρνησης για αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ για να προστατευθεί η ΕΥΠ