Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα του ΕΣΡ για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής
Έρευνα του ΕΣΡ για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους
Μέσω ανακοίνωσής του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), γνωστοποίησε πως προτίθεται να ξεκινήσει έλεγχο σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργυρών και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν και συνεχίζονται να παρουσιάζονται τα γεγονότα και τα σχόλια σχετικά με τη στυγνή γυναικοκτονία.
Επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει παράλληλα αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία ποινικής προδικασίας.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΣΡ αναφέρει: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή τον τρόπο μετάδοσης από τα Μ.Μ.Ε. εκπομπών που αφορούν την δολοφονία νεαρής γυναίκας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ενημερώνει το κοινό ότι:
Σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, το ΕΣΡ δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στην δομή και την θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους. Κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία. Το ΕΣΡ τηρώντας το νόμο επεμβαίνει μετά την μετάδοση των εκπομπών και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το ως άνω διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία) και την δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Πατρών – ΠΑΣΑΠΠ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
Λαμπρός εσπερινός στον Ψαθόπυργο για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος ΦΩΤΟ
Ο ουρανός ετοιμάζει υπερθέαμα – Πλησιάζει η πιο εντυπωσιακή αστρονομική ημέρα της χρονιάς
Νέο μοντέλο, νέος agent: Τι φέρνει η Meta
