Αγώνας υπεραπόστασης: Πρώτος ο Ροδόπουλος στην Αρτα

Συγκλονιστικός ο πατρινός αθλητής με εκπληκτικό χρόνο

rodopoulos

Ακόμα μία νίκη πέτυχε ο Νίκος Ροδόπουλος, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα υπεραπόστασης 80 χλμ. στην Αρτα, αφιερωμένος στη μνήμη του Ηπειρώτη ιερομονάχου Ανθιμου Αργυρόπουλου. Ο πατρινός αθλητής τερμάτισε με τον εκπληκτικό χρόνο 6.36.56 σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή αποδεικνύοντας ότι είναι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.
Πατρινοί ήταν επίσης οι αθλητές που τερμάτισαν στη 2η και στην 3η θέση. Ο Γιώργος Δρόσος αναδείχθηκε δεύτερος πίσω από τον Ροδόπουλο, ενώ συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Φάνη Αρκουμάνη, ο οποίος παρότι είχε υποστεί θλάση από το τρίτο χιλιόμετρο του αγώνα, κατάφερε να τερματίσει τρίτος!
Ο αγώνας ξεκίνησε από την Αρτα με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Ανθιμου Αργυρόπουλου που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του μουσείου Σκουφά στην Παρηγορήτισσα και ολοκληρώθηκε στο μνημείο του Ανθιμου Αργυρόπουλου στα Θεοδώριανα. Εκτός από δύσκολη, πρόκειται και για μια πολύ όμορφη διαδρομή, καθώς οι αθλητές πέρασαν μέσα από αξιοθέατα όπως η λίμνη Πουρναρίου, τα Τζουμέρκα και τον ποταμό Αραχθο.