Αγωνία αλλά και αισιοδοξία για τον Σταύρο Φλώρο – Επιτυχημένο το πολύωρο χειρουργείο στο Μαϊάμι
Ο 22χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Μαϊάμι, δίνοντας καθημερινά τη δική του μάχη για αποκατάσταση, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη θάλασσα του Αγίου Δομίνικου, όταν τραυματίστηκε από διερχόμενο ταχύπλοο ενώ έκανε ψαροντούφεκο μαζί με τον Μάνο Μαλλιαρό.

Θετικά είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του πρώην παίκτη του Survivor Σταύρου Φλώρου, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στον Άγιο Δομίνικο, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πολύωρο χειρουργείο στο δεξί του πόδι.
Ο 22χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Μαϊάμι, δίνοντας καθημερινά τη δική του μάχη για αποκατάσταση, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη θάλασσα του Αγίου Δομίνικου, όταν τραυματίστηκε από διερχόμενο ταχύπλοο ενώ έκανε ψαροντούφεκο μαζί με τον Μάνο Μαλλιαρό.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πατέρας του στην εκπομπή «Πρωινό», το χειρουργείο διήρκησε περίπου οκτώ ώρες και οι γιατροί εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της αποκατάστασης.
«Το χειρουργείο που έκανε ο Σταύρος διήρκησε 8 ώρες και πλέον, δύο μέρες μετά, μπορούμε να πούμε πως είχε πλήρη επιτυχία. Από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, δεν θα χρειαστεί να κάνει άλλο χειρουργείο στο δεξί του πόδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο νεαρός θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, προκειμένου να ξεκινήσει πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποθεραπείας, ενώ η κατάστασή του παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση.
Παράλληλα, ο πατέρας του Σταύρου Φλώρου στάθηκε και στην τεράστια στήριξη που δέχεται η οικογένεια από τον κόσμο, λέγοντας πως τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης δίνουν δύναμη τόσο στον ίδιο όσο και στον γιο του.
«Όσο τα χειρουργεία προχωρούν καλά, τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου νιώθουμε πιο ήρεμοι. Ο Σταύρος χαίρεται ιδιαίτερα με την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 22χρονος θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα στο Μαϊάμι, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία αποκατάστασης. Τον Αύγουστο αναμένεται να επιστρέψει προσωρινά στην Ελλάδα για να βρεθεί στο σπίτι του, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ταξιδέψει εκ νέου στο εξωτερικό για την τοποθέτηση προσθετικού μέλους, μόλις επουλωθεί πλήρως η πληγή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη που, όπως είπε, παρέχει ο Acun Ilıcalı, με τον οποίο η οικογένεια διατηρεί καθημερινή επικοινωνία μετά το ατύχημα.
Το σοβαρό περιστατικό είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ο νεαρός υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό πόδι και σοβαρό τραυματισμό στον δεξί αστράγαλο, με αποτέλεσμα να χρειαστούν διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις.
Λίγες ημέρες πριν από το τελευταίο χειρουργείο, ο ίδιος ο Σταύρος Φλώρος είχε δημοσιεύσει βίντεο μέσα από το νοσοκομείο στα social media, ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς του φίλους πως ετοιμαζόταν να δώσει ακόμη μία δύσκολη μάχη.
«Θέλω να σας ενημερώσω ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν. Σήμερα δίνω ακόμη μία πολύ δυνατή μάχη, ένα πολύωρο χειρουργείο για το δεξί πόδι. Θέλω να προσευχηθείτε πάλι για εμένα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, συγκινώντας τους ακολούθους του.
Η περιπέτεια υγείας του 22χρονου συνεχίζει να προκαλεί έντονη συγκίνηση, με εκατοντάδες χρήστες των social media να στέλνουν καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης και δύναμης για την πορεία της αποθεραπείας του.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News