Άγριες Μέλισσες: Πού είναι το χωριό Διαφάνη που έγιναν τα γυρίσματα της ελληνικής σειράς (βίντεο)

Άγριες Μέλισσες

Πού είναι άραγε το περίφημο Διαφάνη, που έλαβε χώρα ολόκληρη η πλοκή στις Άγριες Μέλισσες;

Η σειρά Άγριες Μέλισσες αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόραση.

Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής η οποία προβλήθηκε από τον AΝΤ1 και θεωρείται η ακριβότερη ελληνική παραγωγή των τελευταίων ετών.

Άγριες Μέλισσες

Δεν είναι τυχαία τα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε, αφού καθήλωσε χιλιάδες τηλεθεατές στα τρία αυτά χρόνια προβολής του. Αυτό που εντυπωσίασε -μεταξύ άλλων- τους τηλεθεατές είναι τα κοστούμια των ηθοποιών αλλά και το σκηνικό που εκτυλίσσεται η ιστορία.

Δείτε επίσης: Άγριες Μέλισσες: Πού βρίσκεται στην πραγματικότητα το σπίτι της οικογένειας Σταμίρη (βίντεο)

Σύμφωνα με το σενάριο τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στο Διαφάνι, το Θεσσαλικό κάμπο; Πού είναι όμως στην πραγματικότητα το «χωριό» στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα; Πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιθανόν φαντάζεσαι…

Άγριες Μέλισσες

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές ήταν ένας ισχυρός μεγαλογαιοκτήμονας της περιοχής. Λεγόταν Δούκας Σεβαστός και ήθελε με κάθε δυνατό τρόπο να αποκτήσει την έκταση που έχουν στον κάμπο τρεις ορφανές αδελφές για να κερδίσει περισσότερα.

Πού είναι το «χωριό» που έγιναν τα γυρίσματα

Άγριες Μέλισσες

Και ενώ το σκηνικό θυμίζει ένα χωριό στη Θεσσαλία βγαλμένο από μια άλλη εποχή, στην πραγματικότητα είναι ένα κατασκευασμένο χωριό στην Αττική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα exploringgreece.tv, για να απεικονιστεί με ακρίβεια ο τόπος και ο χρόνος των γεγονότων απαιτήθηκε να δημιουργηθεί –με μεγάλη επιτυχία όπως φάνηκε- μια ολόκληρη πόλη από την αρχή.

Και όπως είπαμε, όχι στον θεσσαλικό κάμπο αλλά στα Στούντιο Κάπα στα Σπάτα. Η δουλειά που απαιτήθηκε είναι μεγάλη αλλά άκρως εντυπωσιακή.

Άγριες Μέλισσες

Θαρρείς και βρίσκεσαι όντως σε κάποιο χωριό μιας άλλης εποχής στην Ελλάδα. Τα σπίτια και τα υπόλοιπα κτήρια κατασκευάστηκαν με μεγάλη προσοχή και μεγάλη λεπτομέρεια στη σκηνογραφία.

Με αυτό τον τρόπο μεταφερθήκαμε για τρεις σεζόν στον θεσσαλικό κάμπο. Ταξιδεύουμε με έναν ιδιαίτερα κινηματογραφικό τρόπο στο παρελθόν προσπαθώντας να μπούμε στους ρόλους και να καταλάβουμε τις αντιδράσεις.

Δείτε μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες του σκηνικού, δηλαδή του χωριού που στήθηκε για τις ανάγκες της σειράς από το κανάλι Up Drones του Youtube.

πηγη Up Stories