Αγρίνιο: Αντίθετοι οι έμποροι για το ωράριο
Ζητείται από την κυβέρνηση, η κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και την Κυριακάτικη αργία και να προχωρήσει άμεσα η νομοθετική της κατοχύρωση.
Αντίθετοι είναι οι έμποροι στην τροπολογία της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου εργασίας. Μετά από ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων, και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων είναι αντίθετη σε τέτοιο ενδεχόμενο.
Διευκρινίζει πως έτσι δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες να διευρύνουν τη λειτουργία τους όποτε και για όσο το επιθυμούν, κρίνοντας αυτοί το πότε θα ανοίγουν και θα κλείνουν την αγορά με μια απόφαση του εκάστοτε δημάρχου μετά από πρόταση του εμπορικού συλλόγου. Μία τέτοια απόφαση, σχολιάζουν οι έμποροι, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μικροεμπόρους και υπαλλήλους, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας.
Η Ομοσπονδία ουσιαστικά ζητά από την κυβέρνηση την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και την Κυριακάτικη αργία και να προχωρήσει άμεσα η νομοθετική της κατοχύρωση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Μεταμορφώσεως του Κυρίουκλήρος και λαός στη Ζαρούχλα ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
22ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα στην Κλειτορία
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
