Αγρίνιο: Αστυνομικός πήγε να πετάξει… σκουπίδια, «πέταξαν» κρατούμενοι, πως πιάστηκαν

Τι υποστήριξε εμπλεκόμενος αστυνομικός στην απόδραση δυο κρατουμένων την ώρα του προαυλισμού, από τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Αγρίνιο Οι δραπέτες αναρριχήθηκαν περίφραξη 5 μέτρων

Ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου άσκησε τη Δευτέρα του Πάσχα 21/04/2025, ο εισαγγελέας  στους δύο αστυνομικούς, που συνελήφθησαν για την απόδραση δύο νεαρών Ρομά 18 και 20 ετών, από το κτίριο της διεύθυνσης αστυνομίας Ακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός κρατητηρίων, σε βάρος των οποίων διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 5 Μαΐου. Ωστόσο, μπορεί ν’ απαλλαγούν της κατηγορίας, εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα εντοπιστούν και συλληφθούν οι δραπέτες με τη συνδρομή τους.

Οι Ρομά που επρόκειτο να μεταχθούν στις φυλακές για διάρρηξη ΑΤΜ στο Αγρίνιο, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 20/04/2025,  κατά την διάρκεια του προαυλισμού τους με βάση ευρωπαϊκή οδηγία, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Πελοπόννησο», εκμεταλλεύθηκαν ως φάνηκε τα κενά ασφαλείας, αναρριχήθηκαν στην περίφραξη ύψους περίπου 5 μέτρων και καταφέρνοντας να περάσουν και τα «αγκαθωτά» σιδεροπλέγματα, κατάφεραν να βρεθούν εκτός του φυλασσόμενου χώρου του αστυνομικού μεγάρου και να εξαφανιστούν. Ενας εκ των εμπλεκόμενων αστυνομικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», φέρεται να δικαιολόγησε την απουσία του, υποστηρίζοντας πως είχε πάει να πετάξει σκουπίδια!

Παραδόθηκε ο ένας δραπέτης, συνελήφθη ο δεύτερος

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παραδόθηκε σήμερα μεσημέρι Τετάρτη 23/04/2025, ο 20χρονος Ρομά που με 18χρονο ομόφυλό του, απέδρασαν από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας στο Αγρίνιο. Το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και ο δεύτερος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέχθηκε κυβερνοεπίθεση η ΕΕΤΑΑ, διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμύρια πολιτών

Αρης Μουγκοπέτρος: «Τον σκότωσα, τον σκότωσα» έλεγε ο άνδρας που του έδωσε την κροτίδα

Σεισμός στην Τουρκία: Ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος, πάνω από 150 τραυματίες από άλματα πανικού ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στον Άγιο Βασίλειο: Ποιος είναι ο 57χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Πάτρα: Η 6η ΥΠΕ διαψεύδει τον δικηγόρο της Βιβής Λουκοπούλου για την 36ωρη εφημερία

Πάτρα: Χρέωσαν το 2009, μαγαζί που έκλεισε το 1996! – Ιστορίες σημαντικών λαθών αποκαλύπτονται για τα χρέη στον Δήμο

Πάτρα: Τι δηλώνει στην «Π» συγγενής της οικογένειας που κατέληξε στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη από σεισμό 6,2 Ρίχτερ, αισθητός στη Δράμα, συνεχείς οι δονήσεις, τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος: Πιστοί από όλη τη Γη στο Βατικανό για το λαϊκό προσκύνημα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ