Αγρίνιο-Μεσολόγγι: Μαίνεται η «κόντρα» δήμων για τα σκουπίδια
Για «έλλειψη» σεβασμού κάνει λόγο η πλευρά του Αγρινίου για το ΧΥΤΑ Στράτου
Ο δήμαρχος Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου Κώστας Λύρος επανέρχεται στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και αυτή την φορά «ανακατεύει» και τον ΥΠΑΑΤ, Σπήλιο Λιβανό, ζητώντας να ενεργήσει ώστε να εφαρμόσει ο δήμος Αγρινίου την απόφαση να δεχθεί απορρίμματα ο ΧΥΤΑ Στράτου.
Ο ΧΥΤΑ Στράτου δεν δέχεται να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα για την αποδοχή τουλάχιστον 3.000 τόνους απορριμμάτων και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.
«Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων», αναφέρει ο δήμαρχος Μεσολογγίου. Ο κ. Λύρος ζητά από τον ΥΠΑΑΤ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες αξιοποιώντας την «ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την ΙΠ Μεσολογγίου», όπως υπογραμμίζει.
ΔΥΣΑΡΕΣΚΙΑ
Στο Αγρίνιο επικρατεί δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς για τις αποφάσεις δίχως να υπάρχει διάλογος για το εάν ο ΧΥΤΑ Στράτου μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες ποσότητες γιατί θα προκληθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.
Τα παράπονα του για την «έλλειψη σεβασμού» προς την αυτοδιοίκηση και το «εντέλλεσθε» Σκρέκα είχε εκφράσει δημοσίως ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Ολα δείχνουν πως ο δήμος Αγρινίου θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο για την «απαλλαγή» της εντολής Σκρέκα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Βραδιά θερινού σινεμά στην Άρλα ΦΩΤΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων στην Κλειτορία ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
