Αγρίνιο: Ξεκινά η ανάπλαση του Πάρκου

Η «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.191.371,26 ευρώ τίθεται σε τροχιά υλοποίησης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου

Αγρίνιο: Ξεκινά η ανάπλαση του Πάρκου

Επειτα από πολλές περιπέτειες και αρκετές καθυστερήσεις «έπεσαν» οι υπογραφές για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για το Αγρίνιο που αφορά το Πάρκο.

Η «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.191.371,26 ευρώ τίθεται σε τροχιά υλοποίησης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου. Ετσι, άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για έναν σημαντικό πράσινο πυρήνα του Αγρινίου. Θυμίζουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και το μόνο που απέμεινε ήταν η υπογραφή της σύμβασης.

Για τις παρεμβάσεις στο πάρκο έχει προκριθεί το σενάριο της ήπιας ανάπλασης με παρεμβάσεις που αφορούν: Τις εισόδους του Πάρκου, τη διαμόρφωση της υφιστάμενης δεξαμενής, τη παιδική χαρά, το πλάτωμα των υφιστάμενων κτιρίων, δημιουργία δημοτικού φυτώριου, τη διαμόρφωση του βορειοδυτικού τμήματος του Πάρκου, υφιστάμενα μονοπάτια, αποκατάσταση φθορών περίφραξης και αστικό εξοπλισμό, φωτισμό.

Οι εργασίες αυτές στοχεύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου, με ήπιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η μελέτη τελικά που προχώρησε για τη ανάπλαση δεν είχε σχέση με αυτή που είχε παρουσιαστεί αρχικά το 2017 και προκρίθηκε η επιλογή να εφαρμοσθούν ήπιοι και διαφορετικοί χειρισμοί σε κάθε ενότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας ώστε να μην βρεθούν άλλα εμπόδια στην εκτέλεση του έργου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ