Άγριος: «Ζεσταίνεται» το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Αναμένεται κοσμοσυρροή στο λευκό τοπίο του Χελμού

Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Καλαβρύτων, από αυτό το σαββατοκύριακο, με αυξανόμενη κίνηση, για καταλύματα.

Άγριος: «Ζεσταίνεται» το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Αναμένεται κοσμοσυρροή στο λευκό τοπίο του Χελμού

Υψηλό ενδιαφέρον για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, επιδεικνύουν -τις τελευταίες ημέρες- λάτρεις της Χιονοδρομίας, που ανυπομονούν να κάνουν τις πρώτες εξορμήσεις του χειμώνα που άργησε, αλλά είναι πλέον εδώ.

Ο διευθυντής του, Αλέξης Άγριος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» πως είναι εδώ και λίγες ημέρες σε πλήρη λειτουργία, και το σαββατοκύριακο θα είναι ανοικτό για όλα τα χειμερινά σπορ και φυσικά για χιονοδρομία. «Οι χιονοπτώσεις ήταν και χθες σε εξέλιξη και αρκετά έντονες. Το Σάββατο ξεκινάμε με φουλ λειτουργία και με την χιονοδρομία» είπε ο Αλέξης Αγριος, ενημερώνοντας ότι σε λειτουργία βρίσκονται όλες οι πίστες και οι έξι από τους οκτώ αναβατήρες.

Άγριος: «Ζεσταίνεται» το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Αναμένεται κοσμοσυρροή στο λευκό τοπίο του Χελμού

Ο Αλέξης Αγριος μιλά για χιόνι στον Χελμό, άνω των 30 εκατοστών

Το χιόνι είναι από τις αρχές της εβδομάδας στα επιθυμητά επίπεδα που επιτρέπουν πλέον την άσκηση της χιονοδρομίας με αρκετή ασφάλεια. «Πρακτικά ο χειμώνας ξεκινά τώρα για εμάς, καθώς είχαμε συνθήκες καλοκαιριού μέχρι και τα Θεοφάνια», πρόσθεσε ο Α. Αγριος.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες καταιγισμό τηλεφωνημάτων από ενδιαφερόμενους που θέλουν να το επισκεφθούν και ζητούν ενημέρωση. «Εχουμε πολλά μηνύματα. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν σταματά καθόλου» είπε ο κ. Αγριος.

«Οι λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων δεν έχουν κάνει φέτος πουθενά σκι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και ανυπομονούν πώς και πώς να ξεκινήσουν» τόνισε ο υπεύθυνος του κέντρου.

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται και το ενδιαφέρον επισκεπτών για διαμονή στα Καλάβρυτα και στις γύρω περιοχές. Ο πρόεδρος του συλλόγου καταλυμάτων της περιοχής Κώστας Δαφαλιάς, δήλωσε στην «Π» ότι είναι αλήθεια πως, τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η ζήτηση για δωμάτια.

Άγριος: «Ζεσταίνεται» το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Αναμένεται κοσμοσυρροή στο λευκό τοπίο του Χελμού

Κώστας Δαφαλιάς

Οι κρατήσεις γι’ αυτό το σαββατοκύριακο έχουν αυξηθεί και πλέον, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες, είπε ο κ. Δαφαλιάς, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα σαββατοκύριακα, όπου οι πληρότητες των καταλυμάτων ήταν πολύ χαμηλές, φτάνοντας μόλις και μετά βίας στο 50 έως 60%, ενώ κάποια καταλύματα, κυρίως μικρά και απομακρυσμένα από τα Καλάβρυτα, δεν άνοιξαν καθόλου ή είχαν ελάχιστους επισκέπτες.

«Ελπίζουμε ότι με την πλήρη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, τα Καλάβρυτα θα γεμίσουν πάλι από επισκέπτες, για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σώζεται για το υπόλοιπο της σεζόν», είπε ο κ. Δαφαλιάς.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments