Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου : Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο στην γέφυρα Μεγανίτη – Μαζί και ο Σύλλογος Αλυκής

Ο  Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» καλεί όλους στο αυριανό  συλλαλητήριο στην γέφυρα Μεγανίτη, ενώ εκεί θα είναι και ο Σύλλογος Αλυκής.

Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου : Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο στην γέφυρα Μεγανίτη - Μαζί και ο Σύλλογος Αλυκής

«Τώρα είναι η ώρα για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας όλων όσων πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να κλιμακωθεί ο αγώνας των σταφιδοπαραγωγών που βλέπουν να χάνουν τους κόπους μιας χρονιάς, των απολυμένων στην ΕΒΟ που χάνουν τις δουλειές τους αλλά και των φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών του τμήματος Φυσικοθεραπείας, και των πυρόπληκτων». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» καλώντας όλους στο αυριανό συλλαλητήριο στην γέφυρα Μεγανίτη, σε συγκεντρώσεις σε χωριά της Αιγιάλειας αλλά και στη νέα κινητοποίηση στη νέα Εθνική Οδό και την πορεία στους δρόμους της Αιγιάλειας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Οι παραγωγοί της κορινθιακής μαύρης σταφίδας ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να μην δίνει λύση στα δίκαια αιτήματα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ και των αντιαγροτικών πολιτικών, έχουν την κύρια ευθύνη γιατί πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καλλιεργώντας αυταπάτες περί επιστροφής στην κανονικότητα, την ίδια ώρα που γνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης, και ταυτόχρονα τα αλισβερίσια μεταξύ κυβέρνησης-εμπόρων και της Παναιγιαλείου Ένωσης δίνουν και παίρνουν.

Η οξυμένη κατάσταση με την μαύρη σταφίδα, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές στα στενά πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, ενισχύουν τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και θησαυρίζουν κυριολεκτικά από τον ιδρώτα των αγροτών, συγκεντρώνοντας την παραγωγή από ολόκληρη την Πελοπόννησο! Είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα προβλήματα δημιουργούνται πρώτα απ’ όλα από την εφαρμογή των νόμων της αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση μαζί με τοπικούς άρχοντες, περιφερειάρχες και δημάρχους, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση.
Τα παιχνίδια όλων αυτών στην πλάτη των σταφιδοπαραγωγών, δεν θα περάσουν».

Παράλληλα αναφέρονται και στο θέμα της λειτουργίας του τμήματος Φυσικοθεραπείας το οποίο όπως σημειώνεται καλύπτει ανάγκες της κοινωνίας και  «σε αυτή την βάση πρέπει να στηριχτεί με όλα τα απαραίτητα σε μέσα και δυναμικό. Για να μπορούν οι νέοι που θέλουν να σπουδάσουν ολοκληρωμένα την επιστήμη τους, να αποκτήσουν εφόδια, άμεση και πλήρη πρόσβαση στο αντίστοιχο επάγγελμα.

Καταδικάζοντας την κυβέρνηση ,τη διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για τους νόμους και την πολιτική που στηρίζουν ,γιατί βλέπουν τους φοιτητές στην τσέπη ως πελάτες , μην σχεδιάζοντας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες».

Οσον αφορά τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΕΒΟ ζητείται να μην γίνει καμία απόλυση «των 36 “εργολαβικών” εργαζομένων της εταιρείας ΟΝΕΧ που μαζί με τους 94 μόνιμους εργαζόμενους καλύπτουν πάγιες ανάγκες της λειτουργίας και της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου.
Κόντρα στις πολιτικές που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα οι Ελληνικές κυβερνήσεις για την κρατική αμυντική βιομηχανία που ήταν σύμφωνες με το δόγμα ότι δεν παράγει χρήμα πωλείται».

Τα αιτήματα είναι τα εξής:

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα και για την σταφίδα. Να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η απορρόφηση της φετινής παραγωγής (2021) σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

• Το κράτος να αναλάβει μέτρα να διατεθεί το αδιάθετο προϊόν, να το αξιοποιήσει και σε μια σειρά δομές. Να καλύψει το κόστος το κράτος σε περίπτωση διαφοράς τιμής πώλησης με την τιμή αγοράς, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι σταφιδοπαραγωγοί.

• Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

• Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα αγροτικά τιμολόγια και τα λαϊκά νοικοκυριά.

• Αφορολόγητο πετρέλαιο, που η κυβέρνηση συνεχίζει να το δίνει μόνο στους εφοπλιστές.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την πανδημία και τις καταστροφές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που καθυστερούν για τις ζημιές σε δέντρα, αμπέλια κηπευτικά κλπ. Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις λόγω του καύσωνα στα τέλη Ιούνη.

• Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

• Άμεση παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να λειτουργεί ουσιαστικά το Τμήμα φυσικοθεραπείας.

• Άμεσα και δραστικά μέτρα ενίσχυσης του εργοστασίου των ΕΑΣ του Αιγίου (ΕΒΟ) ,με διασφάλιση της λειτουργίας με τον δημόσιο χαρακτήρα και έλεγχο.

• Άμεση πρόσληψη προσωπικού αφενός για την συμπλήρωση / ανανέωση, που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου και αφετέρου για να μη χαθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία που σήμερα μεταβιβάζονται / δωρίζονται στην ιδιωτική εταιρεία με την οποία τα ΕΑΣ κάνουν συμφωνία για την διάθεση εξειδικευμένων βιομηχανικών εργατών.

• Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργολαβικών σε αορίστου χρόνου.

Για τους πυρόπληκτους :

• ΑΜΕΣΑ αποζημιώσεις για τις καταστροφές σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο , εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης .

• Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας.

• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί οι βροχές ξεκίνησαν και τίποτε δεν έχει γίνει.

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ

Και ο Σύλλογος Αλυκής στηρίζει και συμμετέχει στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο και καλεί τα μέλη του συλλόγου και όλους τους κατοίκους του Αιγίου «να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρία μας.
Όλοι μαζί, να Απαιτήσουμε την παραμονή της Σχολής Φυσιοθεραπείας στην πόλη μας. Στην πόλη που στήριξε τις σχολές όλα αυτά τα χρόνια με κάθε τρόπο, και τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους που στήριξαν την Αιγιάλεια ανταποδίδοντας τη Στήριξη, το Σεβασμό και την Αγάπη της πόλης».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο: Έναρξη την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
Κακοκαιρία: Η πιο δύσκολη μέρα το Σάββατο με ακραίες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
Ανδρέας Σοφιανόπουλος: Επιβεβαιώνει «κομπίνες» ανεμβολίαστων σε συνεννόηση με γιατρούς ή φαρμακοποιούς και στην Αχαΐα
Ανδρέας Τζουραμάνης: Στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου θα νικήσει η ενότητα