Αιδηψός – Κακοποίηση γάτας: «Αποτρόπαια η πράξη αλλά το γατάκι χαίρει άκρας υγείας» λέει ο δικηγόρος του 30χρονου – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση εάν το γατί δεν ήταν καλά», λέει ο δικηγόρους του 3οχρονου κατηγορούμενου για την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό.

Αιδηψό

Για την υπόθεση της κακοποίησης γάτας στην Αιδηψό που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μίλησε ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορούμενου. «Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση εάν το γατί δεν ήταν καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάσων Οικονόμου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τετάρτη (4/5).

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, εν τέλει, και δόθηκε το τριήμερο για την προετοιμασία της κατάθεσης και θα εισαχθεί στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας την Παρασκευή 6 Μαΐου» τόνισε ο συνήγορος του 30χρονου άνδρα μιλώντας στο Mega.

«Κρίθηκε ναι μεν ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα, ωστόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία το γατάκι προσγειώθηκε σε άμμο μετά από πτώση ύψους 30 εκατοστών και χαίρει άκρας υγείας» επεσήμανε ο δικηγόρος.

Όπως ανέφερε, ο Ιάσων Οικονόμου ο 30χρονος μίλησε για μια απερίσκεπτη στιγμή και «γνωρίζοντας πως κάτω δεν υπάρχει θάλασσα θεωρήσανε ότι δεν είναι κάτι που θα επιφέρει περισσότερες συνέπειες».

Το βίντεο της οργής με το γατάκι σε ταβέρνα στην Αιδηψό

«Δεν έχουμε μία απλή κακομεταχείριση, αλλά έναν βασανισμό ζώου με εσκεμμένη πρόκληση σωματική εξάντληση»
Στο Mega την Τετάρτη (4/5) μίλησε και η δικηγόρος του Zero Stray Pawject, Μάρσα Δημοπούλου τονίζοντας «δεν έχουμε μία απλή κακομεταχείριση, αλλά έναν βασανισμό ζώου με εσκεμμένη πρόκληση σωματική εξάντληση, πράγμα που καθορίζει την πράξη ως κακούργημα».

Η κα Δημοπούλου τόνισε πως η τιμωρία θα έπρεπε να είναι παραδειγματική, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο ο 30χρονος δεν σταμάτησε στην πρώτη προσπάθεια, αλλά έκανε το ίδιο και στο δεύτερο γατάκι.

Η δικηγόρος επίσης είπε πως το γατάκι βρίσκεται στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής και προωθείται για υιοθεσία.