Αιφνίδια επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με εντολή Λουκασένκο

Οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην επιθεώρηση «οφείλουν να μεταβούν το ταχύτερο δυνατό στις καθορισμένες ζώνες, να εγκαταστήσουν μηχανολογικό εξοπλισμό εκεί και να οργανώσουν την ασφάλεια και την άμυνά τους», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση

Αιφνίδια επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με εντολή Λουκασένκο

Αιφνίδια επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με στόχο την αξιολόγηση της ικανότητάς τους να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, άρχισε σήμερα (13.12.2022) κατόπιν εντολής του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η εν λόγω κίνηση του Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιας και η Λευκορωσία είναι σύμμαχος της Ρωσίας. Στα μέσα Οκτωβρίου, δε, η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν ανακοινώσει τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης, η οποία έχει ωστόσο μόνο «αμυντικό» στόχο, σύμφωνα με το Μινσκ.

Οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην επιθεώρηση «οφείλουν να μεταβούν το ταχύτερο δυνατό στις καθορισμένες ζώνες, να εγκαταστήσουν μηχανολογικό εξοπλισμό εκεί και να οργανώσουν την ασφάλεια και την άμυνά τους», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία δεν διευκρινίζει ωστόσο τον αριθμό των στρατιωτών, ούτε των οχημάτων που αφορά η αιφνίδια αυτή επιθεώρηση.

Αυτοί θα πρέπει επίσης να εξασκηθούν στην τοποθέτηση προσωρινών γεφυρών κατά μήκος του ποταμού Νέμαν, ο οποίος διαρρέει τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και τη Λιθουανία, και του ποταμού Μπερέζινα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Ρωσίας, χρησιμοποιήθηκε ως βάση στα μετόπισθεν από τις ρωσικές δυνάμεις στην επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ο λευκορωσικός στρατός δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα μέρος στις μάχες στο ουκρανικό έδαφος.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments