Αιγαίο: Ενεργοποιείται στα νησιά η αντιαεροπορική άμυνα μετά τις τουρκικές ακρότητες
Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η τουρκική προκλητικότητα των δεκάδων υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίου αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Τα συστήματα θα εγκλωβίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία χθες επιδόθηκαν σε 41 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά και νησίδες κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου και σε συνολικά 126 παραβιάσεις.
Για την πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου 24ώρου ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πάγωσε» η Διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.
Ταυτόχρονα και το υπουργείο Εξωτερικών – που προχώρησε σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα – σε κάθε ευκαιρία θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των επικίνδυνων παραβιάσεων στο Αιγαίο.
Σήμερα σε συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον ενημέρωσε για την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, όπως με τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά.
Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με συμμαχικές χώρες.
Σήμερα πραγματοποιείται αεροναυτική συνεργασία της φρεγάτας «Αδριάς» με τη γαλλική φρεγάτα «Auvergne», δυτικά της Κρήτης, ενώ αύριο θα διεξαχθεί κοινή άσκηση στο Ιόνιο πέλαγος, δυτικά της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του αμερικανικού αντιτορπιλικού «Jason Durham» που συμμετείχε στη δύναμη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν».
Entretien de MAE @NikosDendias avec l’Amb.🇫🇷 P.Maisonnave – discussion axée sur la coopération 🇬🇷🇫🇷 & l’invasion de 🇺🇦 par🇷🇺
MAE Dendias l’a également informé des actions illégales Turques dans la mer Égée, telles que les survols du territoire grec par des avions de chasse turcs https://t.co/IWRzkypjRy— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 28, 2022
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
N1 Casino: Πώς να Ελέγξετε τα Έξοδά σας με Έξυπνη Διαχείριση
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο της Βίκυς Μοσχολιού με τους γονείς της
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Άρης Μουγκοπέτρος: Σε κάθε εμφάνιση γίνεται λαϊκό προσκύνημα
Μην πετάτε το νερό από το κλιματιστικό: Οι 3 χρήσεις που θα σας γλιτώσουν χρήματα
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
