Αιγιάλεια – Ακράτα: Βελτίωση του δρόμου προς το ορεινό μοναστήρι

image 622303

Στην εγκατάσταση του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο «βελτίωσης βατότητας οδού προς Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας» παρευρέθηκαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Εργων Θανάσης Μαυρομμάτης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για έργο που θα βελτιώσει και θα διευκολύνει την πρόσβαση στην Ιερά Μόνη, καθώς προβλέπεται μεταξύ άλλων να εκτελεστούν εργασίες διαπλάτυνσης των οδών, διαμόρφωσης της μηκοτομής και των κατά πλάτος κλίσεων, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, τοιχεία προστασίας καταπτώσεων, ασφαλτικές εργασίες, όπως επίσης κατακόρυφη και οριζόντια σήμανσης.

Το ιστορικό μοναστήρι Αγίας Τριάδας Ακράτας βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις πλαγιές του όρους Ποροβίτσας, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, απέναντι από τα γραφικά χωριά της Καλαμιάς και του Βούτσιμου της ΠΕ. Αχαΐας.  Διατρέχει ιστορία 400 και πλέον ετών, επαναλειτουργησε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2017 και έχει καταστεί εκ νέου πνευματικό κύτταρο της Ορθοδοξίας, αλλά και πόλος έλξης για προσκυνητές και επισκέπτες.

«Η αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης προς τη μόνη, πέρα από την άμεση συμβολή της στην ασφάλεια των διερχόμενων, συμβάλει και στην αύξηση των προσκυνητών αλλά και των επισκεπτών», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

«Η ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου μας συνιστά πυλώνα πνευματικής αλλά και οικονομικής ανάπτυξης και οι στοχευμένες δράσεις μας για αναβάθμιση των οδικών προσβάσεων συντελούν στην επίτευξη αυτού του στόχου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΣ .

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ