Αιγιάλεια: Ανευ λόγου καθυστέρηση στην κατασκευή των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης

Ο πόλεμος των εταιρειών για την εργολαβία καθυστέρησε την κατασκευή των έργων που αφορά τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας.

diktio

Χωρίς λόγο αποδεικνύεται η μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην έναρξη κατασκευής των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης παραλιακών περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας, αφού η προσφυγή μιας εκ των κατασκευαστικών εταιρείων (Μεσόγειος) που ήθελε ν’ αναλάβει την εργολαβία της ΔΕΥΑΑ κατά της επιλεγείσας (Ιντρακάτ) έληξε άδοξα στην «Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών», με τη ξαφνική απόσυρσή της.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 34,7 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει τώρα στο στάδιο της συμβασιοποίησης με την ανάδοχο εταιρία και αφού ελεγχθεί και νομιμοποιηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αρχίσει η υλοποίησή του μέσα σπό το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στις Τοπικές Κοινότητες Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό, Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Λόγγο και Καμάρες.

Η «Iντρακάτ»  επελέγη για την καλύτερη τεχνική προσφορά –  αν και με έκπτωση μικρότερη από την «Μεσόγειος» (26% έναντι 35%0) – κι αφού το ολοκληρώσει θα προσφέρει στη ΔΕΥΑΑ δωρεάν συντήρηση των αποχετευτικών δικτύων σύνδεσης με τον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου, για χρονική διάρκεια 16 ετών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια και το κόστος ανέρχεται περί τα 85 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

rapid test koronoios
RAPID 1
collage 48 e1627044465171
apagorefsi kikloforias kosmos exo me maska