Αιγιάλεια: Αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας – Σε τροχιά υλοποίησης

image 527007

Ενα ακόμα έργο μείζονος κοινωνικής και περιβαλλοντικής αξίας για την Αιγιάλεια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας εντάχθηκε η «Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Απόρριψης Αποβλήτων Αιγείρας» με 496.000 ευρώ.

Αποσκοπεί στην υλοποίηση απαραίτητων παρεμβάσεων στον χώρο ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων στη θέση Κακιχούνι, έκταση της «ρυπασμένης» επιφάνειας 8,8 στρεμμάτων, βόρεια του περιφραγμένου ΧΥΤΑ.

Προβλέπονται, η  κατασκευή έργων τελικής κάλυψης, απαγωγής βιοαερίου, διαχείριση ομβρίων και στραγγισμάτων, καθώς και περιοδική επιθεώρηση για τυχόν παράνομες αποθέσεις απορριμμάτων.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος, ενώ  αναμένεται η κατάθεση σχετικής μελέτης από τον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Αχαΐας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η θωράκισή του από φυσικές καταστροφές, σε συνδυασμό με τη μόνιμη και αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων με σύγχρονο τρόπο, αποτελούν προτεραιότητες, για τις οποίες η περιφερειακή αρχή καταβάλλει διαρκείς και μεγάλες προσπάθειες, ώστε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το γκρίζο παρελθόν. Μέρα με τη μέρα φτιάχνουμε ένα πιο όμορφο και πιο υγιεινό μέλλον για όλους» δήλωσε περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρωσικο
fotia ziria 9
fame
fotia ziria 6