Αιγιάλεια: Αργά θυμήθηκαν την «έκτακτη ανάγκη» δρόμου

Την ημέρα της πυρκαγιάς κινδύνεψαν κάτοικοι στην παραλιακή ζώνη Λόγγου, Καμαρών, Λαμπιρίου.

Αιγιάλεια: Αργά θυμήθηκαν την «έκτακτη ανάγκη» δρόμου

Έστω και καθυστερημένα και κυρίως μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, του καλοκαιριού, σε Ζήρια και Καμάρες, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος έθεσε ως αδήριτη ανάγκη το να γίνει, εκ νέου, η διάνοιξη της παραλιακής οδού, που στο παρελθόν συνέδεε το Λαμπίρι με την τοποθεσία Ακονιά.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου -στο οποίο είναι ο ίδιος επικεφαλής- έκανε τη σχετική αναφορά, στο πλαίσιο του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου (που ολοκληρώθηκε 31 Οκτωβρίου), αλλά και του σχεδιασμού των απαραίτητων δράσεων ενόψει τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων το χειμώνα.

Στη συζήτηση για τη μεγάλη φωτιά στη Δυτική Αιγιάλεια, ο κ. Καλογερόπουλος έκανε ειδική μνεία στο γεγονός πως, για την ασφαλή και απρόσκοπτη διαφυγή των πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί σε σημεία της παραλιακής ζώνης Λόγγου, Καμαρών και Λαμπιρίου, επιστρατεύτηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού, λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου που παρουσιάστηκε στην κίνηση οχημάτων, επί της νέας και παλαιάς εθνικής οδού.

«Κινδύνεψαν πολίτες, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει δρόμος που να συνδέει τους δύο κάθετους δρόμους Λαμπιρίου και Ακονιάς» ανέφερε συγκεκριμένα, για να επαναφέρει έτσι το αίτημα του Δήμου προς αρμόδιες υπηρεσίες, για οδική σύνδεση μεταξύ των δύο παραλιακών περιοχών, όχι μόνο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και για την αξιοποίησή του σε τυχόν νέα έκτακτη ανάγκη.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΣΤΝΟ έγινε λόγος για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Σωμάτων Ασφαλείας και των Δημοτικών Υπηρεσιών και Κοινοτήτων, που συνέδραμαν σε πόρους και προσωπικό, ώστε να καταγραφούν οι μικρότερες δυνατές συνέπειες στην πολύμηνη αντιπυρική περίοδο.

Επίσης, κατατέθηκαν όλες οι πρωτοβουλίες, εκ μέρους του Δήμου, για την αντιμετώπιση αναγκών ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ