Αιγιάλεια – Χρήστος Γούτος-Βασιλική Ψυχράμη: Ανακοινώνουν κοινή εκλογική κάθοδο

Μεγάλος ο προβληματισμός να μην επαναληφθεί η εύθραυστη συνεργασία Ψυχράμη – Παναγόπουλου, αλλά και η σύντομη μετεκλογική συμμαχία Ψυχράμη – Καλογερόπουλου.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Χρονικά… «απρόβλεπτες» εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς (λίγες) ημέρες στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας, αφού οι διαδοχικές ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία προκαλούν εμφανείς «αναταράξεις» σε εμπλεκόμενους, αλλά και «ανατροπές» σε πλάνα και αρχικούς προγραμματισμούς.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Στην πτέρυγα της σημερινής αντιπολίτευσης του Δήμου, όπου οι διεργασίες καλά κρατούν εδώ και μήνες, φαίνεται πως ήρθε η ώρα (κι εκεί) να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, με βάση τα συνεχώς νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν στον δρόμο προς τις τοπικές εκλογές του 2023.

Με τις συζητήσεις μεταξύ του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γούτου και της αρχηγού της ελάσσονος μειοψηφίας Βασιλικής Ψυχράμη να κρατούν

-παρασκηνιακά- έναν χρόνο τώρα, όλα δείχνουν ότι έφτασε η στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΠτΔ» – οι οποίες για λόγους τακτικής δεν επιβεβαιώνονται ακόμα από καμία πλευρά- οι κκ Γούτος και Ψυχράμη φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε όλα και να ‘ναι μάλιστα έτοιμοι ν’ ανακοινώσουν την συνεργασία τους, που θα σημάνει και κοινή κάθοδο στις κάλπες του επόμενου Οκτωβρίου.

Η καθ’ όλα επίσημη ανακοίνωση της εκλογικής καθόδου – με επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο – θα γίνει (εκτός απροόπτου) εντός του Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται να επαληθευτεί το αρχικό σενάριο, αυτή να γίνει «συμβολικά» και θεσμικά, μετά την ψήφιση του τελευταίου δημοτικού προϋπολογισμού, επί θητείας του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου, που και πάλι λόγω συσχετισμών θα φέρει την «υπογραφή» των παρατάξεων Γούτου – Ψυχράμη, από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Η συνεργασία δεν θα είναι των δύο επικεφαλής, αλλά συνεργασία των δύο παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» αντίστοιχα, που ούτως ή άλλως σε καίρια θέματα, τον τελευταίο χρόνο, είχαν σχεδόν κοινή θέση στα δημοτικά συμβούλια, με μικρές εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου οι παρατάξεις θα διατηρήσουν την αυτονομία τους.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ «ΓΚΡΙΝΙΑ»

Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και μη εκλεγμένοι των δύο συνδυασμών, σε εσωτερικές κουβέντες που έχουν γίνει καιρό τώρα, είναι μέσες-άκρες ενήμεροι για το «πολιτικό συνοικέσιο», έχοντας εκφράσει άποψη, άλλοι θετική κι άλλοι όμως αρνητική, όπως και ποικίλους προβληματισμούς.

Πιο αρνητικές λέγεται πως ήταν οι αντιδράσεις των Περικλή Παπαγιαννακόπουλου και Δημήτρη Μπούνια από την πλευρά Γούτου, και του Παναγιώτη Μαρινόπουλου από την πλευρά Ψυχράμη. Ολοι όμως έχουν υιοθετήσει τις επιλεγείσες πορείες των ηγεσιών τους, παρακολουθούν και φαίνεται να αποδέχονται τις εξελίξεις.

ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ο μεγάλος προβληματισμός αυτών όπως και άλλων έχει να κάνει με τον φόβο να επαναληφθεί η εύθραυστη συνεργασία Ψυχράμη – Παναγόπουλου στη δημοτική αρχή (2014-2019), την οποία βίωσαν εκ των έσω οι παραπάνω σύμβουλοι, αλλά και η σύντομη μετεκλογική συμμαχία και συνεργασία Ψυχράμη – Καλογερόπουλου (2019-2020) με το γνωστό «διαζύγιο».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Αστυνομία
Ρομά
ΠΑΤΡΑ