Αιγιάλεια: Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός -Τι λέει ο Καλαμίδας

image 619600

Στα «βράχια» οδηγείται ο προϋπολογισμός του 2021, με τον Δήμο Αιγιάλειας να έμεινε από χθες χωρίς τέτοιον, αφού έληξε η προθεσμία που δίνει η νομοθεσία για την έγκρισή του και πλέον τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, όπως συμβάσεις και προμήθειες που παγώνουν μέχρι να ψηφιστεί.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το προσχέδιο προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής – ύψους 52,5 εκατ. ευρώ έναντι 50 εκατ. το 2020 – πέρασε μεν κατά πλειοψηφία, επιβεβαιώθηκε όμως το σενάριο που δημοσίευσε η «Π» την Δευτέρα, ότι η αντιπολίτευση (Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνταντινόπουλου) καταψήφισαν και θα τον μπλοκάρουν όταν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίνοντας ανατρεπτικά άλλον… δικό τους, αφού διαθέτουν την πλειοψηφία των ψήφων και έτσι πέρασαν και τα βασικά τους συστατικά (τέλη – έργα).

Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας όταν ρωτήθηκε (προχθες) από την «Π» αρκέστηκε να δηλώσει: «Κοιτάμε να μαζέψουμε τα ελλείμματα και να μπαλώσουμε δαπάνες με έσοδα σαφώς μειωμένα. Καμία υπηρεσία δεν μειώνει τις απαιτήσεις της. Υπάρχουν κωδικοί και δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν περικοπές. Με τη νοοτροπία του να ζητούν όλοι, αλλά να μην ενδιαφέρονται για τα έσοδα, δεν είναι εύκολο να γίνει προϋπολογισμός μη πλασματικός. Είναι ένα βάσανο. Εάν είναι πιο φουσκωμένος πώς θα βγει;» Δ.Τ.                   

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ