Αιγιάλεια: Δεν περνάει ο νέος προϋπολογισμός – Σήμερα το προσχέδιο

image 607885

«Ο Δήµος Αιγιάλειας λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου µε πλασµατικό προϋπολογισµό και από 1η Απριλίου χωρίς τέτοιον, που δεν θα του επιτρέπει να υπογράφει συµβάσεις και να εκτελεί έργα. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας µε τα Δηµοτικά Τέλη και το Τεχνικό Πρόγραµµα του 2021 -που πέρασε η αντιπολίτευση- αποδείχθηκε χρονοβόρα, αφού απομένουν διαδικαστικά βήματα, έγκριση της Οικονοµικής Επιτροπής του προσχεδίου και ψήφιση στο δηµοτικό συµβούλιο εντός του Απριλίου».

Με αυτή τη δήλωση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας περιγράφει την κατάσταση, που θα περιλαμβάνει ένα υποχρεωτικό «ράβε – ξήλωνε» στις δαπάνες, ώστε να καταστεί ο προϋπολογισμός ισοσκελισμένος και ρεαλιστικός στην υλοποίησή του, εξαιτίας και της ύπαρξης επιπλέον βαρών από δύο νέα πρόστιμα, το ένα 310.000 ευρώ από το Λιμεναρχείο για την έλλειψη ναυαγοσωστών και μέτρων στις λεγόμενες «πολυσύχναστες παραλίες» και το άλλο 250.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Ομως, πληροφορίες της «ΠτΔ», θέλουν το οικονομικό επιτελείο να «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο» που στην περίπτωση αυτή είναι η πλειοψηφούσα  αντιπολίτευση.

Σε μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μην καθυστερήσει περαιτέρω ο νέος προϋπολογισμός, στέλεχος αυτής επικοινώνησε με τον αρχηγό της μειοψηφίας προκειμένου να βάλει πλάτη για την άνευ προβλημάτων έγκρισή του. Η απάντηση, στο παρασκήνιο, ήταν όχι μόνο αρνητική, αλλά και με εμφανή θυμό. Ο Χρ. Γούτος φαίνεται να διαμήνυσε ότι θα κατεβάσει δικό του προϋπολογισμό και ότι δεν εμπιστεύεται την δημοτική αρχή.

Εξέφρασε δε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της δημοτικής αρχής σε μία σειρά άλλων κείμενων θεμάτων (ΑΕΙ, προσλήψεις κ.λπ.), αλλά και τη «θεσμικά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, να αφήνει ο δήμαρχος τον συμμαχικό αντιδήμαρχο του 3%, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, να απαντά επί παντός του επιστητού… στην παράταξη του 33%».    

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το Προσχέδιο του προΰπολογισμου.

                       

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

dimarxeio patras
πελετιδης
rapid test
logo spiral 01