Αιγιάλεια – Δημοτικά τέλη: Ανατρέπουν τις αυξήσεις 1 + 1 προτάσεις

Αύριο ή το σαββατοκύριακο θα συναντηθούν οι δημοτικοί αρχηγοί για το θέμα των τελών στην Αιγιάλεια, μετά από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον καθορισμό των τελών του Δήμου Αιγιάλειας για το 2023 που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα και θα συζητηθεί ξανά στις 5 Δεκεμβρίου.

Η εισήγηση της δημοτικής Αρχής ζητούσε να γίνει αύξηση κατά 15% λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την ενεργειακή κρίση. Οι λογαριασμοί ρεύματος που λαμβάνει ο Δήμος είναι αρκετά αυξημένοι, ενώ αυξημένο είναι και το κόστος κίνησης των δημοτικών οχημάτων για την καθαριότητα λόγω της τιμής των καυσίμων. Γι’ αυτούς τους λόγους έγινε εισήγηση από τη δημοτική αρχή για αυξήσεις, κάτι που βρίσκει αντίθετη την αντιπολίτευση. Ωστόσο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας η οικονομική υπηρεσία έλαβε εναλλακτικές προτάσεις από την αντιπολίτευση, οι οποίες δεν πρόλαβαν να μελετηθούν από τις υπηρεσίες μέχρι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γι’ αυτό και αναβλήθηκε η συζήτηση των θεμάτων.

Οι παρατάξεις του Χρήστου Γούτου και της Βασιλικής Ψυχράμη έχουν δική τους πρόταση. Από επικοινωνία με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Γούτο έγιναν γνωστά τα εξής: «Δεν είμαι αρνητικός σε συνάντηση με τον Δήμαρχο, αρκεί να συμφωνήσουμε στα βασικά. Δεν πρέπει να γίνει η δέσμευση του ποσού για τον ηλεκτροφωτισμό και δεν συμφωνώ με τα ποσά για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Εκεί είναι οι αντιρρήσεις μου και εκτιμώ πως έχουν γίνει υπερβολές. Από κει και πέρα, δεν μπορούν αυτή την εποχή να αυξηθούν τα τέλη και να επιβαρύνουμε τους δημότες. Η εφαρμογή της πρότασής μας μπορεί να φέρει αρκετά σοβαρή μείωση των τελών που είναι αναγκαία».

Η παράταξη «Μπροστά» του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου έχει τη δική της πρόταση για τα τέλη. Για τα μη ανταποδοτικά προτείνει μείωση της τάξης του 10%, ενώ για τα ανταποδοτικά έχει συγκεκριμένο σκεπτικό. «Θεωρούμε πως είναι λάθος να υπάρχει δεσμευμένο ποσό 1 εκατ. περίπου για τις ανάγκες ενεργειακής αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού, καθώς για το θέμα εκκρεμεί η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επομένως, προτείνουμε μειώσεις στα ανταποδοτικά που μπορούν να φτάσουν έως και 15%»  δήλωσε στην «Π» κ. Παπακωνσταντινόπουλος.

Η πρόταση της  Αγγελικής Κουρή,  είναι να γίνει γενναία μείωση των δημοτικών τελών σε οικογένειες και καταστήματα, αλλά και να αυξηθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις όπως τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, προτείνει μείωση ή απαλλαγή στις «ευπαθείς ομάδες», κατάργηση των ανταποδοτικών και επίσης την επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων και να επιτρέπονται οι προσλήψεις.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος προσπάθησε να κρατήσει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την αντιπολίτευση ώστε να μην προκληθούν προβλήματα όπως πέρυσι με τα δημοτικά τέλη και την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών, πιθανότατα την Παρασκευή ή το σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Δ. Καλογερόπουλου θα συναντηθεί ο ίδιος με την αντιδήμαρχο Μαρία Σταυροπούλου, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας ώστε να εξετάσουν αν υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των προτάσεων για τα τέλη, ώστε να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση στην ψήφιση των τελών που εκτιμάται ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments