Αιγιάλεια: Εκδήλωση του Δήμου για το Φαράγγι του Βουραϊκού

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience’»,  το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», διοργανώνεται εκδήλωση του Δήμου Αιγιαλείας, την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 11π.μ. στο Φαράγγι του Βουραϊκού, στα Καλάβρυτα, στο Κτήμα «Μέγα Σπήλαιο».

Το έργο «FAME ROAD» βασίζεται στο greenroad.it που αποτελεί μια καλή πρακτική που ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας οικολογικά βιώσιμης οικονομίας, ενισχύοντας την κρυμμένη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τις αγροδιατροφικές αξίες της περιοχής. Στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Διατροφή (Food), Τέχνη (Αrt), Κίνηση (Movement), Ενέργεια (Energy), και υλοποιείται στις περιοχές της Murgia της Απουλίας στην Ιταλία και στην περιοχή της Αιγιαλείας στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει τις ως άνω περιοχές σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η διασυνοριακή συνεργασία.  

Σκοπός του έργου είναι, η βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανωθούν και να διαχειριστούν σύνθετες και ολοκληρωμένες τουριστικές προσφορές, να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, που συνδέονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγροδιατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια, μέσω του FAME ROAD δικτύου, στοχεύοντας στη διευρυμένη προβολή των περιοχών στο εξωτερικό.

Ο Δήμος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του στο έργο FAME ROAD, προσδοκά στην μεταφορά της επιτυχημένης εμπειρίας του greenroad.it στην Αχαΐα και στην δικτύωση και ανταλλαγή  τεχνογνωσίας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εταίρους, μέσα από μια διακρατική συνεργασία υψηλών απαιτήσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει (11:30) χαιρετισμό του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου, μετά παρουσίαση του έργου από τον Βασ. Χριστόπουλο (εντεταλμένο σύμβουλο Δήμου) και κατόπιν, την παρουσίαση και γευστική δοκιμή οίνων που προέρχονται από αμπέλια που βρίσκονται μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, με παράλληλο γευστικό ταίριασμα εκλεκτών εδεσμάτων από τοπικά προϊόντα της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων.