Αιγιάλεια: Η ΕΒO Αιγίου στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου

image 622890

Ψίθυροι ακούγονταν καιρό τώρα, αλλά κανείς δεν πίστευε πως μια κρατική βιομηχανία με προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ, δημόσιες ενισχύσεις και κυρίως προβάλλουσα ως εταιρεία με επενδυτικές και αναπτυξιακές προοπτικές στην διεθνή σκηνή, θα «έβαζε μέσα» τον Δήμο που εδρεύει, λειτουργώντας για δεκαετίες σε μία κοινωνία που αν μη το άλλο πάντα την στηρίζει, θεσμικά αλλά και σ’ επίπεδο απλών πολιτών.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, οι «κουβέντες» ποτέ δεν πήραν την διάσταση που τώρα αναγκάστηκε να δώσει η δημοτική αρχή, βάζοντας επιβεβαιωτικά την πρώην Ελληνική Βιομηχανία Oπλων Αιγίου στο κάδρο των οφειλετών του Δήμου Αιγιάλειας και το κυριότερο τοποθετώντας το «ταλαιπωρημένο» εργοστάσιο της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε εκείνους τους υπόχρεους καταβολής δημοτικών τελών, που εδώ και μία πενταετία δείχνει να αδυνατεί να τακτοποιήσει.

Η παρέμβαση του δημοτικού συmβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παν. Μαρινόπουλου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, στην κατεύθυνση όμως ότι ο Δήμος συμπεριφέρεται ως «κοινωνικά ανάλγητος» απέναντι σε μία εργοστασιακή μονάδα με πολλά οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενούς της από την Αιγιάλεια, έκανε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να ξεσπάσει και ν’ ανοίξει για τα καλά τα χαρτιά της υπόθεσης.

Oπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Καλαμίδας, το χρέος των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» Αιγίου σήμερα ανέρχεται στις 32.000 ευρώ με τα προβλεπόμενα πρόστιμα από την μη ρύθμιση της οφειλής, τα οποία αν και προσήλθε, αρχικά, εκπρόσωπος της εταιρείας να την διακανονίσει…«μετά χάθηκε», όπως καταμαρτύρησε.

«Τα έσοδα του δήμου είναι μειωμένα. Είναι ηθική υποχρέωση της ΕΒΟ να ‘ρθει να αναζωπυρωθεί ο διακανονισμός» είπε ο αντιδήμαρχος και επικαλέστηκε την νομική σύμβουλο της εταιρείας πως, σε επικοινωνία που είχαν, του είπε ότι δικαίως ζητά ο δήμος τα τέλη, με την παραδοχή μάλιστα πως είναι υπαίτια.

«Ας έρθει. Δεν μπορεί να λένε πως δεν της είπαμε εμείς. Δεν θα πάει ο δήμος εκεί, αυτοί που χρωστούν θα έρθουν και θα βρούμε λύση. Μπορεί να υπάρξει άρτια συνεργασία, με αμέριστη συμπαράσταση από εμάς», σημειώνει ο κ. Καλαμίδας.                       

 

Δημήτρης Καλαμίδας: «Για 32.000 ευρώ; Ημαρτον»

Στην εύλογη απορία, πώς είναι δυνατόν μία κρατική βιομηχανία να μην μπορεί να εξοφλήσει ένα τόσο μικρό ποσό για τα τέλη του Δήμου Αιγιάλειας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας, λέει ενδεικτικά: «Να κλονιστεί η μισθοδοσία και το μέλλον της ΕΒΟ για 32.000 ευρώ; Ημαρτον. Αλλού είναι το πρόβλημα της ΕΒΟ και μακριά από εμάς τα όσα κάποιοι λένε για πολιτική αναλγησίας».         

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr

        

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kalogeropoulos 1
ΕΟΔΥ ΑΠΕ ΜΠΕ 1
εκαβ 1
ασθενοφορο