Αιγιάλεια: Η πρώτη συγκέντρωση στελεχών Γούτου – Το παρασκήνιο – Το σχέδιο – Το τρενάρισμα με Ψυχράμη

Η δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», το επόμενο χρονικό διάστημα, θα αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις, ενόψει της προετοιμασίας της για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Να περνάει το πρώτο μετεκλογικό «κρας τεστ» και μάλιστα καταφέρνοντας να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που ήθελαν το αντίθετο, είδε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας (το 2019) Χρήστος Γούτος, ο οποίος συγκάλεσε συνάντηση, κατά βάση, με τον κεντρικό κορμό των ψηφοδελτίων του.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η κίνηση δεν ήταν παρά μόνο η εκκίνηση της προετοιμασίας της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο, για τις τοπικές εκλογές του 2023, στις οποίες θα πάρει και πάλι μέρος, διεκδικώντας να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε το 2019 (λόγω διαπαραταξιακής σύμπραξης την β’ Κυριακή), να αναδειχθεί νέα δημοτική αρχή, έχοντας το «ατού» της πρώτης δύναμης την α’ Κυριακή και αισθητή διαφορά από τον τελικό νικητή (33,60% με 29,30%).

ΣΥΜΠΑΓΗΣ

Οπως αποδείχθηκε στη συνάντηση της Παρασκευής, που έγινε σε παραλιακό κατάστημα των Σελιανιτίκων μετά από πρόσκληση του επικεφαλής Χρ. Γούτου, η ομάδα είναι μεν συμπαγής, αλλά και διαρκώς διευρυνόμενη, όπως άλλωστε αναφέρεται και σε λιτή ανακοίνωση την οποία επέλεξε να εκδώσει η δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σ’ αυτήν, αναφέρεται: «Επρόκειτο για την πρώτη – διά ζώσης – συνάντηση  – μετά την πανδημία, των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων (Π. Παπαγιαννακόπουλου, Δ. Μπούνια, Π. Τσερεντζούλια, Β. Χριστόπουλου, Δ. Παναγιωτακόπουλου Γ. Γιοβά, Π. Γιαννούλη, B.Toμαρά, Μ.Κυριακόπουλου), δεκάδων υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια της παράταξης το 2019, καθώς και νέων μελών της παράταξης.

ΑΠΟΥΣΙΑ

Δεν κλήθηκε και δεν παρέστη στη συνάντηση ο δημοτικός σύμβουλος (Ακράτα) Θ. Χρυσανθόπουλος, αφού έχει ενημερώσει τον κ. Γούτο ότι πιθανά θα είναι υποψήφιος με τον Κ.Σπηλιόπουλο.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Στη συνάντηση:

> Αξιολογήθηκε ως πολύ θετική η μέχρι τώρα πορεία της.

> Η στάση, που έχει τηρήσει σε κομβικής σημασίας ζητήματα της περιοχής, κρίθηκε επαρκής και ουσιαστική για τα συμφέροντα του δήμου.

> Εξετάστηκε η οργανωτική της δομή και αποφασίστηκε η αναδιάρθρωσή της.

> Καθορίστηκε το πλάνο ενίσχυσης της επικοινωνιακή της εικόνας και τακτικής.

> Αναλύθηκαν οι στόχοι της, μέχρι τις εκλογές του 2023, στις οποίες και είναι δεδομένη η συμμετοχή της.

ΑΝΟΙΓΜΑ

Ο κ. Γούτος , αφού άσκησε και πάλι δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή, για τα κακώς πεπραγμένα της, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για το συμπαγές κλίμα στην παράταξη και κατέστησε σαφές: «Η παράταξη, που δημιουργήσαμε το 2019, διαρκώς διευρύνεται. Καλώ κάθε πρόσωπο ή δημοτική παράταξη, που θέλει να συνδράμει στην πρόοδο της περιοχής, να συζητήσει μαζί μας. Η παράταξη παραμένει πάντα ανοιχτή σε δημότες και ομάδες που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, μαζί μας, με κάθε τρόπο. Ετσι μόνο, η Αιγιάλεια δεν θα αλλάξει μόνο δήμαρχο, αλλά θα αλλάξει εποχή. Γιατί αυτός και μόνο θα πρέπει να είναι ο κοινός μας σκοπός».

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

> Πληροφορίες της «ΠτΔ» αναφέρουν ότι στη συνάντηση παρέστησαν περί τα 70 στελέχη της παράταξης, τα οποία είτε ήσαν υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι το 2019, είτε ενεργοί πολίτες, ακόμα και παλιοί αυτοδιοικητικοί.

> Οσοι πήραν τον λόγο ζήτησαν «καθαρή σκληρή γραμμή κατά του δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου, εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τον κόσμο, ενημέρωσή του με κάθε μέσο και δημόσια παρεμβατικότητα».

> Αναφορές σε φερόμενες νέες υποψηφιότητες, (Κώστα Σπηλιόπουλου – Θεόφιλου Βασιλείου), έγιναν μεν, αλλά με τον κ. Γούτο να αποφεύγει να πει το οτιδήποτε και κυρίως να κάνει καμία ονομαστική αναφορά σε αυτούς, πλην μόνο στον κ. Καλογερόπουλο.

> Εστάλη μήνυμα σύμπραξης με άλλες δημοτικές δυνάμεις, με τον κ. Γούτο, να φέρεται να λέει: «Σκοπός μας δεν είναι ν’ αλλάξει δήμαρχο η Αιγιάλεια. Σκοπός μας είναι η αλλαγή αυτή να εξελιχθεί σε αλλαγή για τον τόπο. Κι εμείς, μακριά από τον όποιο αυτοσκοπό, αλλά με βούληση και σχέδιο, θα το κάνουμε πράξη».

> Οι προσθήκες προσώπων, που αναμένεται να ενδυναμώσουν  ψηφοδέλτιο και εμφανίστηκαν εκεί, καταγράφονται στα «συν» της συνάθροισης. Σε αυτούς συγκαταλέγονται: Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος – επιλαχών (του συνδυασμού Καλογερόπουλου) – τομεάρχης ΝΔ Αχαΐας Γιώργος Μεντζελόπουλος, ο οι πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Ανδρέας Σοφέτης, ο Κοινοτάρχης Συλίβαινας Παναγιώτης Κρικέτος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης Αλέξης Σπηλιόπουλος.

ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΟΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΓΟΥΤΟΥ – ΨΥΧΡΑΜΗ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣε ό,τι αφορά τα σενάρια περί συνεργασίας με την υποψήφια δήμαρχο (2019) Βάσω Ψύχραμη, στις προσεχείς εκλογές, ο Χρήστος Γούτος απέφυγε την όποια ονοματολογία για την δημοτική αρχηγό και αρκέστηκε να πει –κατά πληροφορίες της «ΠτΔ»– πως «συζητά με όλους, γιατί η σύνθεση είναι προσόν και την έχει ανάγκη ο τόπος», δείχνοντας να μην θέλει – στην παρούσα φάση – να επεκταθεί στον πολυσυζητημένο «πολιτικό γάμο».

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες της «ΠτΔ», θέλουν τους κ.κ. Γούτο και Ψυχράμη να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις συζητήσεις και να έχουν αποφασίσει την κοινή κάθοδο, με τον πρώτο επικεφαλής. Η επίσημη ανακοίνωση μετατίθεται, σε κάθε περίπτωση, χρονικά μέχρι την άνοιξη και όχι όπως είχε αρχικά είχε σχεδιαστεί… μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, εντός του τρέχοντος έτους. Μέχρι τότε η κ. Ψυχράμη καλείται να αντιμετωπίσει διαφωνίες στη δημοτική της ομάδα (κυρίως από τον Παναγιώτη Μαρινόπουλο), αλλά και να την κρατήσει ενωμένη και κυρίως σύμφωνη με το σενάριο της εκλογικής συνεργασίας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Αχαΐα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ