Αιγιάλεια: Κάποιοι έχουν…«ιδιωτικές» παραλίες

Σε πολλές παραλίες ο μόνιμος εξοπλισμός εμποδίζει λουόμενους με τον κόσμο να αντιδρά.

Αιγιάλεια: Κάποιοι έχουν...«ιδιωτικές» παραλίες

To φαινόμενο – που κάθε αρχή καλοκαιρινής περιόδου εμφανίζεται σε παραθεριστικές περιοχές της Αιγιάλειας – απασχολεί και φέτος έντονα δήμο και κοινοτάρχες και δεν είναι άλλο από την αυθαίρετη κατάληψη παραλιών εκ μέρους κατοίκων ή επισκεπτών, οι οποίοι θεωρώντας «κτήμα» τους τις ακτές εγκαθιστούν μόνιμες ομπρέλες, καθίσματα και άλλο εξοπλισμό σε σταθερές βάσεις.

ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ
Το κακό ήδη έχει εντοπιστεί και μάλιστα μέχρι και με την τοποθέτηση σκαφών πάνω στην παραλία, με αποτέλεσμα αρκετές φορές όποιοι άλλοι θέλουν να χαρούν κολύμπι και παιχνίδι ν’ αδυνατούν καθότι πολύ δύσκολα θα βρουν ελεύθερο χώρο. Ιδιαίτερα έντονη είναι η συνήθεια ήδη στις παραλίες Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού, Ροδιάς, Νικολεΐκων, Τεμένης, Βαλιμιτίκων, Διγελιωτίκων, Σελιανιτίκων, Λόγγου και Λαμπιρίου και πολύ λιγότερο σε Ακολη, Μπούκα και Αλυκή Αιγίου.

ΞΗΛΩΜΑ
Το Τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου, με έγγραφό του σε Αστυνομία και Λιμενικό ζητά να ελεγχθούν πολίτες που έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες και να υποχρεωθούν ν’ απομακρύνουν άμεσα οτιδήποτε είναι σε μόνιμη βάση  (ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ), σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος θ’ απομακρύνει και θα διαλύσει τον εξοπλισμό χωρίς ειδοποίηση, ώστε οι παραλίες να είναι ασφαλείς για όλους.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, επισκέφθηκε το αλιευτικό καταφύγιο του Κρυονερίου Ακράτας, το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 80 και εξυπηρετεί αλιευτές και λίγα σκάφη αναψυχής, λέγοντας: «Εχει ταλαιπωρηθεί από λάθη του παρελθόντος, νομικές δυσκολίες και έλλειψη κοινού οράματος κατοίκων, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτείας. Να κλείσουν παλιές πληγές και να δρομολογηθεί υγιής ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, σεβόμενοι το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ