Αιγιάλεια: Λίστα 4.000 οφειλετών που δεν πέρασαν από το Ταμείο

image 613102

Εν μέσω πανδημίας, που έχει πλήξει χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις όπως και τα οικονομικά του Δήμου Αιγιάλειας, το κράτος δεν λογαριάζει δυσκολίες και αδιέξοδα, συνεχίζοντας ν’ αντιμετωπίζει τους φορολογούμενους πολίτες όπως σε μία κανονική περίοδο, αν και με κάποιες χρονικές αναβολές ή και ρυθμίσεις οφειλών, με άγνωστο ακόμα χρονικό ορίζοντα, αλλά από τώρα υπαρκτές κάποιες πρώτες συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ», σε μία προ ημερών εκκαθαριστική επιχείρηση για χρέη προς τα  δημοτικά ταμεία, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, φαίνεται να απέστειλε στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου λίστα με 4.000 οφειλέτες, για μη καταβαλλόμενα δημοτικά τέλη και φόρους στους οποίους υποχρεούνται, κάτι που σημαίνει πως αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν σε έγγραφες ειδοποιήσεις και τώρα θα βρεθούν ενώπιον των ποινών που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Η «ΠτΔ» απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ. Καλαμίδα, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αποστολή της μακράς αυτής λίστας, αρκούμενος να πει ότι: «Το νούμερο δεν με ξαφνιάζει, γιατί μπορεί ν’ αφορά και μικροποσά. Εμείς δεν έχουμε, ως δήμος, κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος. Βρήκα το ακατάσχετο στις 10.000 ευρώ -που ήταν έγκλημα γιατί δεν μαζεύει λεφτά ο δήμος και η όποια ρύθμιση πότε θα τελειώσει (;) – και το πήγα στις 5.000 και αργότερα στα 1.000 και στα 500 ευρώ σήμερα, ώστε με μια μικρή ρύθμιση να τελειώνει γρήγορα η αποπληρωμή για τον δημότη. Λειτουργεί και σαν νουθεσία  προς αυτόν».

Για τους 4.000 της λίστας η άμεση επίπτωση είναι η στέρηση ΑΦΜ, στον δήμο η αδυναμία μίσθωσης κοινόχρηστου χώρου αν πρόκειται για επαγγελματία και στις τράπεζες δέσμευση λογαριασμών.

Ο δήμος, στα 400 ευρώ κάνει κανονικά στέρηση ΑΦΜ και στα 501 ευρώ κατάσχεση λογαριασμών, αλλά κι αυτά λόγω πανδημίας δεν μπορούν τώρα να γίνουν. Ετσι, το μόνο που απομένει είναι οι ρυθμίσεις σε 100 δόσεις.                                

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

koronoios 1
potamos peiros
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1
ναρκωτικα