Αιγιάλεια: Οι εκπαιδευτικοί του 2ο Δημοτικού απαντούν για τη καταγγελία σε βάρος συναδέλφου τους

«Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας για την επίθεση και τη διαπόμπευση που δέχτηκε» αναφέρουν στην ανακοίνωση

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Τη δική τους θέση για όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλειας έδωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με ανακοίνωσή τους.

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν, υπερασπιζόμενοι τον συνάδελφό τους, ότι «σχεδόν αμέσως το γεγονός μεταφέρθηκε στα κοινωνικά δίχτυα και άρχισε να πραγματοποιείται η ‘’δίκη’’. Είχαμε δηλαδή μια κανονική διαπόμπευση του συναδέλφου, την διατάραξη της ηρεμίας και του κλίματος που είναι απαραίτητα σε χώρους εκπαίδευσης και την αναστάτωση του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού σχολείου για την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος στο χώρο του σχολείου.

Την περασμένη εβδομάδα δάσκαλος του σχολείου μας δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από μαινόμενο γονέα μαθήτριας με πρόσχημα ή δικαιολογία ότι η κόρη του χτυπήθηκε από το δάσκαλο. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου παρουσία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθως η μητέρα της μαθήτριας υπέβαλε μήνυση και η αστυνομία θεώρησε σκόπιμο να συλλάβει τον εκπαιδευτικό στο χώρο του σχολείου ενώ θα μπορούσε, εφόσον ήταν υποχρεωμένη, να κάνει τη σύλληψη εκτός σχολείου. Εντός ολίγων λεπτών η είδηση κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ. Ένα τοπικό μέσο δε, δημοσιοποίησε το σχολείο, την τάξη και εμμέσως το όνομα του δασκάλου. Σχεδόν αμέσως το γεγονός μεταφέρθηκε στα κοινωνικά δίχτυα και άρχισε να πραγματοποιείται η ‘’δίκη’’.

Είχαμε δηλαδή μια κανονική διαπόμπευση του συναδέλφου, την διατάραξη της ηρεμίας και του κλίματος που είναι απαραίτητα σε χώρους εκπαίδευσης και την αναστάτωση του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς εναντίον εκπαιδευτικών με διάφορες δικαιολογίες λαμβάνουν χώρα όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Ως αιτία έχουν κυρίως τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αγγίζουν όλο και περισσότερους και διαταράσσουν την σταθερότητα της οικογένειας.

Είναι εμφανές ότι όλο και πιο πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας με μέριμνα της πολιτείας. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τότε συχνά τα προβλήματα δυσλειτουργικών οικογενειών μεταφέρονται στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε το θυμό και την επιθετικότητα γονέων και συχνά την αντισυμβατική συμπεριφορά μαθητών. Σαν δάσκαλοι είμαστε ανυπεράσπιστοι. Ζητάμε από την πολιτεία να μας προστατεύσει.

Το Υπουργείο Παιδείας να μην ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις εναντίον μας με πλατφόρμες καταγγελιών και άλλα τέτοια συναφή.

Ζητάμε από τα όργανα διοίκησης όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά να μη σιωπούν αλλά να υπερασπίζονται τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να κάνουν με ασφάλεια και ηρεμία τη δουλειά τους στο χώρο του σχολείου.

Είναι αναγκαία η ύπαρξη κλίματος αλληλοσεβασμού και κατανόησης στους χώρους της εκπαίδευσης προκειμένου να λύνονται με διάλογο και συνεργασία τα όποια προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας για την επίθεση και τη διαπόμπευση που δέχτηκε.

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop