Αιγιάλεια: ΟΠΚΕ στο Αίγιο με εντολή αρχηγού!

Ενισχύεται η τοπική ΕΛΑΣ μετά την ηχηρή παρέμβαση 21 Κοινοταρχών της Αιγιάλειας και του Δικηγορικού Συλόγου Αιγίου.

Αιγιάλεια: ΟΠΚΕ στο Αίγιο με εντολή αρχηγού!

Ο κύβος ερρίφθη για τη δημιουργία μόνιμης Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), στο Αίγιο.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, εκπροσώπου 21 προέδρων Κοινοτήτων της Αιγιάλειας που προ μηνών υπέβαλαν αναφορά με αίτημα την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών και δυνάμεων της περιοχής με στόχο την αντιμετώπιση της πληθώρας, όπως καταγγέλθηκε περιστατικών παραβατικότητας – εγκληματικότητας που καταγράφονται, συνεπεία της ανεπαρκούς αστυνόμευσης, οδήγησαν τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καρμαλάκη, να αναλάβει προσωπικά δράση.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Καραμαλάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργο Μπέσκο, ενημερώνοντάς τον πως δίνει το πράσινο φως για τη σύσταση της ΟΠΚΕ, που θα εδρεύει μόνιμα στο Αίγιο. Πλέον, εκκρεμεί η τυπική διαδικασία που αφορά στην υποβολή σχετικού αιτήματος στο Αρχηγείο, από τον γενικό αστυνομικό περιφερειακό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την επάνδρωση της νέας υπηρεσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι η στελέχωση της δεν θα γίνει, από το υπάρχων προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Αιγιάλεια: ΟΠΚΕ στο Αίγιο με εντολή αρχηγού!

Γιώργος Μπέσκος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

«Δικαιώνονται οι προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δεσμεύθηκε ότι από τη στιγμή που θα υποβληθεί το αίτημα, δίνει την έγκρισή του για ΟΠΚΕ, στο Αίγιο» δήλωσε στην «ΠτΔ» ο κ. Μπέσκος.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ενέργειες ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, μετά την παραδοχή στελεχών της φυσικής ηγεσίας, θέμα που χειρίζεται για λογαριασμό του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας. Χρόνος ωστόσο, θα απαιτηθεί για το κυρίαρχο αίτημα της επανασύστασης Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγιαλείας, αφού όπως προέκυψε από τις επαφές των τελευταίων ημερών, πρόκειται για ζήτημα που θα τεθεί προς αξιολόγηση στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται, ότι η αναφορά των «21», με αφορμή ρεπορτάζ της «Π», κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο του πρωθυπουργού, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ότι από τις 23 Ιανουαρίου ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάηλ Καραμαλάκης, έχει […]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ