Αιγιάλεια-Προϋπολογισμός: «Δύσκολη» παράταση στο παρασκήνιο

image 634574

Ημέρα «εφιάλτης», που απευχόταν, είναι η σημερνή για τον Δήμο Αιγιάλειας, αφού παύει πλέον να διαθέτει έστω και πλασματικό προϋπολογισμό ως απόρροια της παρατεταμένης ασυμφωνίας ψήφισής του για το 2021 μεταξύ δημοτικής αρχής και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Εν αναμονή της έγγραφης ακύρωσης της πρότασης που ψηφίστηκε τελευταία από την πλειοψηφούσα μειοψηφία εκ μέρους της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης», ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με συνεργάτες του που έχουν μια κάποια επιρροή στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» -κατά πληροφορίες της «Π»- έκαναν κρούση στον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα για να επιτύχουν μια ακόμα παράταση (πέραν της 31ης Μαΐου) με ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου.

Ωστόσο, όσο κι αν κάτι τέτοιο το θεωρούν εφικτό, μέσα στο οικονομικό επιτελείο του Δήμου υπάρχουν και οι αμφισβητίες μιας τέτοιας εξέλιξης που λένε ότι ήδη το 45% του έτους έχει παρέλθει με πλασματικό προϋπολογισμό κι αυτό δεν θα επιτρέψει το Κράτος να συνεχιστεί»!

Η μυστικότητα αυτής της παρέμβασης στο υπουργείο Εσωτερικών κρατήθηκε από την δημοτική αρχή, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού της υπάρχουν κι εκείνες οι αντίρροπες «γαλάζιες» αντιπολιτευτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να κινηθούν κόντρα σε μία τέτοια «εξυπηρέτηση» της κυβέρνησης προς την δημοτική αρχή.

Ο Δήμος πάντως κινδυνεύει να ενταχθεί σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης από μηχανισμό του υπουργείου Εσωτερικών και να μην μπορεί να διαχειριστεί αυτόνομα τα οικονομικά του. Κάτι τέτοιο θα πρέπει όμως πρώτα να ζητηθεί και το πότε θα συμβεί θα εξαρτηθεί από το αν δεν μπορέσει να  επιχορηγηθεί και έτσι προκειμένου να μη χάσει κονδύλια, συρθεί σε μια τέτοια πράξη, με 5ετή διάρκεια, που θα επιφέρει και τον συνολικό έλεγχο εξόδων και εσόδων.

 

Διώξεις και νέο δημοτικό συμβούλιο

Ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος έχει ήδη προβεί και σε ενέργειες για ποινική – πειθαρχική δίωξη όσων δημοτικών συμβούλων, δύο φορές, ενώ γνώριζαν πως η πρότασή τους επί του προϋπολογισμού ήταν παράνομη, την ψήφισαν ζημιώνοντας τον Δήμο. Εξ ου και η φράση του περί «εγκληματικής συμπεριφοράς… εκ δόλου και παράνομα». Παράλληλα, με την νέα ακυρωτική πράξη του συντονιστή της «Αποκεντρωμένης», πιθανά για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συγκληθεί και 4η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να επιχειρηθεί -έστω «τυπικά»- η ψήφιση νόμιμου προϋπολογισμού, αφού ακόμα τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιδεικνύουν ανυποχώρητη στάση.

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ