Αιγιάλεια – Σελιανίτικα: Μετά απο χρόνια έργα αισθητικής και υποδομών στο τουριστικό θέρετρο

image 628305

Σε σημαντικές πρωτοβουλίες για τα Σελιανίτικα, στην κατεύθυνση βελτίωσης υποδομών και της καθημερινότητας, συνεχίζουν ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, παρ’ όλες όμως τις δύσκολες και ιδιόμορφες συνθήκες.

Σε συνεργασία με αντιδημάρχους, δημοτικές υπηρεσίες και εθελοντές, προχώρησαν σε διάφορες μικρές, κυρίως, παρεμβάσεις αισθητικής της κοινότητας.

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας έκαναν εργασίες επισκευής – αποκατάστασης σε ορισμένα σημεία στο πεζοδρόμιο κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, ενώ από το ΤΣ υλοποιήθηκαν καθαρισμοί καναλιών απορροής ομβρίων υδάτων στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, του δημοτικού κοιμητηρίου και της  βλάστησης στα πρανή και σε δημοτικές οδούς εντός του οικισμού, ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε κλαδέματα δέντρων και μαζί με τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης καταβάλλεται καθημερινή προσπάθεια, ώστε να διατηρείται η ευταξία και η καθαριότητα σε όλα τα σημεία και τις γειτονιές.

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Εργων & Εγκαταστάσεων έχει αντικαταστήσει συνολικά 103 καμένους λαμπτήρες, ενώ έγιναν και επιδιορθώσεις υλικού σε διάφορους στύλους οδοφωτισμού. Ετσι, για πρώτη φορά δημοτικοί οδοί όπως η Παυσανία και η Θησέως φωτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Μετά από συζητήσεις με τοπικούς φορείς, δημότες και τακτικούς παραθεριστές, προχώρησε στην απόφαση ως προς την εποχιακή πεζοδρόμηση του τμήματος της παραλιακής οδού Κυανής Ακτής – Ποσειδώνος, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου. Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες για την μίσθωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην οδό Θησέως, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή με την έλλειψη πάρκινγκ.

Αντιμετωπίστηκαν από τη ΔΕΥΑΑ και οι κατά καιρούς βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης, μερικές εξ αυτών σοβαρές που είχαν ως αποτέλεσμα την ολιγόωρη διακοπή της ύδρευσης.

Σημαντική είναι και η πρωτοβουλία «Νοιάζομαι και Δρω για τον Τόπο μου» με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών, σε διάφορους τομείς όπως ο καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων.

Στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα γίνει η ασφαλτόστρωση των οδών Ποσειδώνος, Αργοναυτών, Φλοίσβου και Φαίδρας κι ως μια κοινότητα που παρέχει διαχρονικά σημαντικά έσοδα στο Δήμο, απολαμβάνει μια πιο δίκαιη και ισόρροπη αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Γιώργιος Ρόζος δήλωσε: «Ορισμένα ζητήματα θα έπρεπε να έχουν λυθεί χθες αλλά δυστυχώς δεν είναι στη δική μας αποκλειστική ευχέρεια, καθώς η κοινότητα δεν είναι ούτε διοικητικά αυτόνομη ούτε και οικονομικά αυτοδύναμη όπως ήταν».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

klimatistiko
216283010 365313098296738 4905274864522951388 n
ΜΗΧΑΝΗ
AMBROSIOS