Αιγιάλεια: Στο Μαξίμου για το Πανεπιστήμιο – Τι συζήτησαν Μπέσκος-Γεραπετρίτης

Ο Γ. Μπέσκος, όταν ρωτήθηκε από την «Π», για το συμπέρασμα που έβγαλε από τη συνάντηση, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, αφού διέκρινε πως ο υπουργός Επικρατείας δεν συμφωνεί με την απολυτότητα που η πρυτανική αρχή κινείται στο θέμα.

Μαξίμου Ο Γ. Μπέσκος, ο Γ. Γεραπετρίτης και ο Π. Καρίπογλου πρόεδρος ΔΣ Σερρών

Την υπουργική πόρτα, που δεν κατάφερε να περάσει ο δήμαρχος ή κάποια δημοτική αντιπροσωπεία, για τη διάσωση του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, κατάφερε να περάσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Γιώργος Μπέσκος.

Αν και η πόρτα, δεν ήταν η πολυπόθητη της αρμόδιας υπουργού Παιδείας, ήταν ωστόσο μεγαλύτερη, καθότι ο κ. Μπέσκος, πέρασε το «θάλαμο» του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον «υπερυπουργό» της Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στον οποίο περιέγραψε αναλυτικά το πως έχει η κατάσταση στην Αιγιάλεια, μετά την απόφαση της συγκλήτου να μεταφερθεί το Παράρτημα του Αιγίου στην πανεπιστημιούπολη, από 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο πρόεδρος των δικηγόρων, που είναι και νομικός σύμβουλος του Δήμου, χαρακτήρισε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, «κενό επιχειρημάτων» την απόφαση μεταφοράς του εναπομείναντος Τμήματος Φυσικοθεραπείας, αφού εν αντιθέσει με τα προς συγχώνευση πανεπιστημιακά Τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας, αυτό βρίσκεται στο νομό της έδρας του ΑΕΙ και σε χιλιομετρική απόσταση μόλις 30 χλμ. από εκεί. Παράλληλα θύμισε, πως ο Δήμος το στεγάσει δωρεάν στο πολύτιμο ακίνητο της παλιάς Χαρτοποιίας και το Τμήμα είναι αξιόμαχο, με εκατοντάδες εισακτέους φοιτητές, με υψηλά βαθμολογικά κριτήρια, κατάρτιση στην Ορθοπαιδική του Νοσοκομείου Αιγίου και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο Γ. Γεραπετρίτης, προσεκτικά άκουγε και κρατούσε σημειώσεις, έδειξε δε να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ότι, για το θέμα υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις του δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου. Αρκέστηκε, ωστόσο, να πει πως θα μιλήσει με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην κατεύθυνση να επανεξεταστεί η περίπτωση του ΑΕΙ στο Αίγιο, πριν αυτή υπογράψει το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Γ. Μπέσκος, όταν ρωτήθηκε από την «Π», για το συμπέρασμα που έβγαλε από τη συνάντηση, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, αφού διέκρινε πως ο υπουργός Επικρατείας δεν συμφωνεί με την απολυτότητα που η πρυτανική αρχή κινείται στο θέμα.