Αιγιάλεια: Συνάντηση Καλογερόπουλου με Επιτροπή και διευθυντές σχολείων του Δήμου

Συνάντηση Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας με Διευθυντές και Προϊστάμενους Σχολείων

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ενημερωτική συνάντηση Διευθυντών και Προϊσταμένων Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από πρόσκληση του Προέδρου της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Ελευθεριώτη.

Αρχικά ο κος Ελευθεριώτης εξήγησε στους συναδέλφους του, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και νέοι Προϊστάμενοι, τι είναι η Σχολική Επιτροπή, ποια η σύνθεσή  της (4 Αιρετά Μέλη-6 εκπαιδευτικοί-4 δημότες-1 εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων) και εξήρε την τωρινή σύνθεση του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία, την ομοφωνία στις αποφάσεις και την αρωγή όλων, με κοινό τόπο την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Από το σώμα της Σχολικής Επιτροπής παρόντες ήταν τα μέλη κ.κ. Παπακανέλλου, Παπαδόπουλος, Δεληγεωργόπουλος, Σκανδάμη, Σταυροπούλου, Ευσταθίου και Λαμπροπούλου.

Στη συνέχεια η Προϊσταμένη του Γραφείου Προσωπικού κυρία Μαρία Σαλαμούρα ενημέρωσε τους Διευθυντές-Προϊσταμένους για τις καθαρίστριες ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ, το καθεστώς εργασίας τους και τις άδειες που δικαιούνται. Ακολούθως ο κ. Ελευθεριώτης ενημέρωσε για την προμήθεια πετρελαίου και τόνισε την εξαιρετική συγκυρία για τα σχολεία της Αιγιάλειας να πληρώνεται το ηλεκτρικό ρεύμα από τον Δήμο. Ανέφερε επίσης ότι οι επιχορηγήσεις των σχολικών μονάδων αρκούν για έργα μικρής κλίμακας μέσα στα σχολεία και ενημέρωσε για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί από τη Σχολική Επιτροπή. Όπως τονίστηκε, στους άμεσους στόχους συμπεριλαμβάνεται και το έργο της πυρασφάλειας σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Ο κ. Ελευθεριώτης έθεσε το ζήτημα των Σχολικών Τροχονόμων, του ενεργειακού υπεύθυνου κάθε σχολείου και τον προγραμματισμό κατασκευής έξυπνων διαβάσεων στις σχολικές μονάδες, για την ασφαλή πρόσβαση των  μαθητών.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος Δημήτρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων της Αιγιάλειας, τόνισε χαρακτηριστικά «Οφείλουμε να χτίσουμε και να ενισχύσουμε μία φιλοσοφία διαχείρισης και καθαριότητας στα σχολεία μας, την οποία ο Δήμος Αιγιάλειας στηρίζει απόλυτα».

Τέλος τοποθετήθηκε η αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Παιδείας κα κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου, η οποία με ιδιαίτερη ευαισθησία μίλησε για την θέρμανση, την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών και αναφέρθηκε στο έργο της Σχολικής Επιτροπής, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην κατασκευή υποδομών για ΑΜΕΑ στα σχολεία της Αιγιάλειας.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments