Αιγιάλεια: Συντήρηση αντιπλημμυρικών στον ποταμό Κριό και τους όμορους χείμαρρους

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ με εξασφαλισμένες πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Αιγιάλεια: Συντήρηση αντιπλημμυρικών στον ποταμό Κριό και τους όμορους χείμαρρους

Νέα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν στην περιοχή της Αιγιάλειας, καθώς σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης «εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Κριού και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού Π.Ε. Αχαΐας»

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ με εξασφαλισμένες πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπονται παρεμβάσεις για την προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών, οδών, προσβάσεων, του ζωικού κεφαλαίου της αγροτικής παραγωγής. Κι αυτό γιατί έχουν προκληθεί ζημιές που εντοπίζονται στο χείμαρρο, ο οποίος διασχίζει το δήμο Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, στις θέσεις Σούβαλτου – Σινεβρού, Όασης και Χρυσαμπέλων, που εκβάλει στο ποταμό Κριό θα γίνει αποκατάσταση των υφιστάμενων κατεστραμμένων αναχωμάτων και των κατεστραμμένων κοιτοστρώσεων των λεκανών ηρεμίας αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα σκυροδέματα σποραδικά σε μήκος 100 μέτρων.

Επίσης, κατάντη της σιδηροδρομικής γραμμής και προς την εκβολή θα ενισχυθούν τα ημικατεστραμμένα αναχώματα και θα αποκατασταθεί σωστά το εύρος του ποταμού και τέλος, στη θέση Γήπεδο θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων σαρζανέτ, αναβαθμών, πτερυγοτοίχων και λεκανών ηρεμίας αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα σκυροδέματα.

Οι εργασίες έχουν σκοπό την αποκατάσταση της πλημμυρικής προστασίας, τη θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα και για την ομαλή ροή του ποταμού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυψέλη: Στο...«μπουντρούμι» έκλεισαν 22χρονη επειδή είχε σχέση - Την άρπαξαν με βία και την κλείδωσαν
«Ψηφίζουν» Ελλάδα για διακοπές οι Αμερικανοί
Πάτρα - Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τα νέα στοιχεία στη δικογραφία - Τι δείχνει η γονιδιακή έκθεση του καρδιολόγου από το Ωνάσειο - ΒΙΝΤΕΟ
Αποκτούν ζωή τα Καλαβρυτοχώρια: Περιμένουν ντόπιους και από το εξωτερικό