Αιγιάλεια: Τέσσερις υποθέσεις στη δικαιοσύνη πηγαίνει ο Παπαγιαννακόπουλος

image 624100

Επικίνδυνα κορυφώνεται η πολύμηνη και καθημερινά υψηλότονη αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση στην Αιγιάλεια (εν μέρει ή στο σύνολό της), η οποία μετά την απώλεια της πλειοψηφίας του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου λόγω αποχώρησης της παράταξης Ψυχράμη, έχει οδηγήσει τα δημοτικά πράγματα σε διοικητικά αδιέξοδα, ανατροπές αποφάσεων και επιβολή τέτοιων από την λεγόμενη πλειοψηφούσα μειοψηφία, τώρα όμως φαίνεται πως οι εξελίξεις οδηγούνται στ’ άκρα, φθάνοντας μέχρι και την δικαιοσύνη.

Χωρίς η κίνηση να καταγράφεται ως παραταξιακή, αλλά σε απλή γνώση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ. Γούτου, ο πρώην αντιδήμαρχος – δημοτικός σύμβουλος – μέλος της Οικονομικής  Επιτροπής Περικλής Παπαγιαννακόπουλος παίρνει πάνω του αυτόβουλα 4 διαφορετικές υποθέσεις… χτυπώντας για κάθε μία από αυτήν την πόρτα του εισαγγελέα.

Ανοίγοντας -για  πρώτη φορά- τα χαρτιά του στην «ΠτΔ», απαριθμεί αυτές, από τις οποίες προκύπτει πως θέτει λεπτά ζητήματα οικονομικής φύσεως με «σκανδαλώδεις» παραμέτρους και νομικές περιπέτειες, τις οποίες και χειρίζεται για λογαριασμό του γνωστός και έμπειρος δικηγόρος των Πατρών.

Πρόκειται για:

1) Τον Διαγωνισμό Μεταφοράς 50.000 τ. σκουπιδιών με 4,5 εκατ. ευρώ και έκπτωση μόνο 1%. Εχει κατατεθεί έγγραφη αναφορά στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατόπιν στην εισαγγελέα Αιγίου. Σε αυτήν διατείνεται πως διαθέτει στοιχεία για το παρασκήνιο της διαδικασίας μη υποβολής άλλης προσφοράς με έκπτωση 30%. «Ξέρω τί έχει γίνει…και δεν μπορώ να το καταπιώ» αρκείται να πει στην «ΠτΔ». Αν πάντως  η διαδικασία εγκριθεί ως νόμιμη από την Αποκεντρωμένη, τότε θα ακολουθήσει νέα αναφορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Αθήνας.

2) Η Μεταβίβαση της Αρδευσης από τον Δήμο στην ΔΕΥΑΑ και από εκεί σε ιδιωτική εταιρεία για την ετήσια διαχείριση. Η αναφορά, ενδεχομένως, συνυπογραφεί κι από άλλους δημοτικούς συμβούλους ή κοινοτάρχες που αντιτίθενται στο νέο καθεστώς.

3) Τα Γήπεδα του δήμου σε Αβυθο και Αιγείρα, για εργολαβία με χρήματα της Περιφέρειας (επί Κατσιφάρα), που αφορούν στην τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα με 350.000 ευρώ και έκπτωση 364 ευρώ! «Ο εργολάβος είναι ο ίδιος και μοναδικός, όπως παλιότερα σε άλλον δημοτικό αθλητικό χώρο, που συνδέεται με πρώην δημοτικό σύμβουλο του δημάρχου συμμετέχοντος σήμερα σε ΔΣ νομικού προσώπου. «Πρόκειται για φωτογραφική μελέτη με έκπτωση… λιγότερη από 1%» λέει ο κ. Παπαγιαννακόπουλος.

4) Η Αγορά Οικοπέδου ιδιώτη από τον Δήμο στην Περιστέρα Ακράτας, με δικηγόρο του νυν αξιωματούχο της δημοτικής αρχής. «Η αξία του φέρεται στις 18.000 ευρώ/στρ. ενώ αν είναι ξερικό φτάνει στα 2.800 ευρώ κι αν είναι ποτιστικό στα 4.900, βάσει συμβολαιογράφου», υποστηρίζει ο κ. Παπαγιαννακόπουλος.

Ενημέρωση – τελεσίγραφο του δημάρχου                    

Ενδεικτική του κλίματος, εντός του Δήμου Αιγιάλειας, είναι η καταγεγραμμένη φράση του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής – δημοτικού συμβούλου Περικλή Παπαγιαννακόπουλου σε μία από τις συνεδριάσεις της. «Αυτή την φορά δεν θα λυθεί το θέμα πολιτικά… θα πάμε στο δικαστήριο» τόνισε. Ακολούθησε στιχομυθία αλλά και συνάντηση ενημέρωσης του κ. Παπαγιαννακόπουλου με τον δήμαρχο Δ. Καλογερόπουλο (κατόπιν επιθυμίας του δημάρχου), στην οποία επέδειξε ενδιαφέρον να πληροφορηθεί επί κάποιων θεμάτων και ο πρώτος ξεκαθάρισε πως «θα πάει τα στοιχεία στην Εισαγγελία». Ο κ. Καλογερόπουλος έχει τα δικά του επιχειρήματα, τα οποία θα αναπτύξει όπου κληθεί να το πράξει. Δημόσια πάντως, μέχρι τώρα, έχει κάνει αναφορά μόνο στην πρώτη υπόθεση μεταφοράς των απορριμμάτων, θεωρώντας πως είναι καθόλα νόμιμη.           

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ