Αιγιάλεια: Τι υποστήριξαν οι ανήλικοι που έσκισαν Ελληνική Σημαία
Πως ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι δυο ανήλικοι που υπέστειλαν και έσκισαν Ελληνική Σημαία, στην Αιγιάλεια.
Στα σπίτια τους στην πόλη του Αιγίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», το πρωί της Δευτέρας, οι δύο ανήλικοι που λίγες ώρες νωρίτερα κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία, που κυμάτιζε στο Κοινοτικό γραφείο Δροσιάς στο Διακοπτό Αιγιαλείας.
Σε βάρος των 16χρονων αγοριών, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, με τον έναν να κατάγεται από την Αλβανία και τον άλλον από την Πολωνία, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, για προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής -περίπου 2 π.μ.- όταν οι ανήλικοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ευρισκόμενοι στο Διακοπτό προσέγγισαν το Κοινοτικό γραφείο και αφού έσπασαν λάμπες ηλεκτροφωτισμού, στη συνέχεια υπέστειλαν και έσκισαν την ελληνική σημαία, που ήταν ανυψωμένη σε ιστό του κτιρίου.
Ο 16χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, όπως μετέφεραν πηγές στην «Π», παραδέχθηκε στους αστυνομικούς την πράξη του χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους που προέβη σε αυτή, ενώ ο έτερος ανήλικος υποστήριξε πως ήταν παρών αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή. Αφέθηκαν ελεύθεροι -λόγω ανηλικότητας- με εισαγγελική εντολή.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, έφθασαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό με την ταυτοποίηση τους να γίνεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου διατηρούν προσωπικούς λογαριασμούς. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας τους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Πάτρα: Δηλώσεις συμμετοχής για τον 5ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Η Ενωση Τέμενης στο Ο.ΠΑ.ΚΕ. ΟΤΕ ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
