Αιγιάλεια: Ξεκινούν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης

Η Σχολή καλλιεργεί επί τριάντα πέντε συνεχόμενα έτη την Ψαλτική Τέχνη και τη μεταλαμπαδεύει σε νέους ανθρώπους, επανδρώνοντας έτσι τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, αλλά και εκτός αυτής.

Αιγιάλεια: Ξεκινούν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής “Κοσμάς ο Μελωδός” της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θα λειτουργήσει κατά τη φετινή σχολική περίοδο στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Αγωγής και Εκπαιδεύσεως Νέων “Νέοι Ορίζοντες” (Πολυχρονιάδου 8, άνωθεν του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου).

Η Σχολή καλλιεργεί επί τριάντα πέντε συνεχόμενα έτη την Ψαλτική Τέχνη και τη μεταλαμπαδεύει σε νέους ανθρώπους, επανδρώνοντας έτσι τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, αλλά και εκτός αυτής. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί Ιεροψάλτες απόφοιτοι της Σχολής μας έχουν συμμετάσχει σε Βυζαντινούς Χορούς, ψάλλοντας σε Ιερούς Ναούς, αλλά και σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

• Στη Σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές και μαθήτριες που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής φωνητικής εξέτασης.

• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στη Σχολή από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 7 έως 9 μ.μ., μεταβαίνοντας στο Κέντρο «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» (τηλ. 26910-68180) ή επικοινωνώντας με τους: κ. Βασίλειο Μπίκο (τηλ. 26910-72327 – 6938484067), κ. Σπυρίδωνα Οικονομόπουλο (τηλ. 6937509538) και κ. Παναγιώτη Αχιλλιά (τηλ. 26910-25071).

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2023-2024 θα τελεσθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ