Αιγιάλεια: Η ΔΕΥΑΑ «κόβει» το νερό σε τέσσερα χωριά για να μην «ξεραθούν»

Ο δήμος προέβη πάντως σε συντήρηση και σε καθαρισμό υποδομών

2 0 0

Με αυστηρές απαγορεύσεις και περιορισμούς της χρήσης νερού, για άρδευση αλλά και για οικιακή χρήση, «αιφνιδίασε» με υπερεπείγουσες ανακοινώσεις της η ΔΕΥΑ Αιγιάλειας, κάνοντας γνωστό σε κατοίκους των κοινοτήτων Αρραβωνίτσας, Βαλιμής, Ποταμιάς και Ανω Ποταμιάς, πως θα πρέπει να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση ή και σπατάλη για να μην προκαλέσουν συν τοις άλλοις σοβαρά προβλήματα σε γεωτρήσεις.

 

Στην Αρραβωνίτσα Ερινεού το μέτρο αφορά στις περιοχές Λιδορίκι, Αγιοι Θεόδωροι και Μαγαζιά, με γενική απαγόρευση ποτίσματος κτημάτων καθ’ όλο το 24ωρο και περιορισμό του πόσιμου από 8 πμ έως 8μμ, για όλο το 2021. «Η ευρύτερη περιοχή Αγ. Θεοδώρων κινδυνεύει να μείνει δίχως νερό και η γεώτρηση να καταστραφεί» τονίζεται από την ΔΕΥΑΑ, συνεργεία της οποίας θα ελέγχουν και στους παραβάτες θα επιβάλλονται  πρόστιμα, αλλά και διακοπή της παροχής.

Στην Βαλιμή Ακράτας οι κάτοικοι κλήθηκαν σε απαγόρευση του νερού, από το δίκτυο, για άρδευση αγρών, περιβολιών, κ.λπ., όπου επίσης στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα και θα γίνεται διακοπή ύδρευσης. Στην περιοχή, πάντως, η ΔΕΥΑΑ προέβη σε συντήρηση και σε καθαρισμό δεξαμενών.

Σε Ανω Ποταμιά και Ποταμιά Ακράτας η ανεπάρκεια πόσιμου νερού οδήγησε σε απαγόρευση χρήσης από το δίκτυο ύδρευσης, για άρδευση αγρών. Και εκεί ισχύουν τα παρεπόμενα για παραβάτες. Στο σημείο συντηρήθηκε το δίκτυο ύδρευσης, καθαρίστηκαν οι δεξαμενές και επισκευάστηκε η υδρομάστευσης της Υδροληψίας του πρώτου οικισμού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ