Αίγιο: 50 χρόνια αρχιερατείας για τον Αμβρόσιο – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Φανερωμένη
Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 7:30 το πρωί – Θα συλλειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Κερνίτσης και Επιδαύρου

Πενήντα χρόνια αρχιερατείας συμπληρώνει φέτος ο Μητροπολίτης από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος και η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας διοργανώνει στο Αίγιο Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή την επέτειο.
Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026, στις 7:30 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.
Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την έναρξη της αρχιερατικής πορείας του Αμβροσίου, με τη Μητρόπολη να αναφέρεται, στην ανακοίνωσή της, στην πνευματική, κοινωνική και υλική παρακαταθήκη που άφησε κατά τη μακρά διακονία του.
Τέσσερις αρχιερείς στη Θεία Λειτουργία
Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα συνιερουργήσουν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, ο Επίσκοπος Επιδαύρου Νικόδημος και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος.
Η Ιερά Μητρόπολη απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους πιστούς να συμμετάσχουν στην Ευχαριστιακή Σύναξη, η οποία θα έχει χαρακτήρα ευχαριστιακής δοξολογίας για τη συμπλήρωση των 50 ετών αρχιερατείας του Αμβροσίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News