Αίγιο: 5ος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου την Κυριακή 26 Μαρτίου

Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου, ο 5ος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Αίγιο: 5ος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου την Κυριακή 26 Μαρτίου

Στο Αίγιο και συγκεκριμένα στον στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου θα τελεσθεί ο 5ος Κατανυκτικός Εσπερινός.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη:

Καθώς διανύουμε την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στο πλαίσιο της πνευματικής μας προετοιμασίας για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα αυτής ότι κατά την προσεχή Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 26η Μαρτίου ε.έ. (ημέρα τιμής και μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος) και ώρα 7.00΄ απογευματινή, θα τελεσθεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου, ο 5ος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Τον Θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Θεοδωρακόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Από το πάθος της οργής στην αρετή της αοργησίας».

Ως εκ τούτου, προσκαλούμε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στον Κατανυκτικό Εσπερινό εν ειρήνη και ταπεινότητι, ώστε ως εκκλησιαστική κοινότητα να συμπροσευχηθούμε και να βιώσουμε μέσα από τα πνευματικά μηνύματα των βυζαντινών ύμνων και το Θείο κήρυγμα το εν Χριστώ ασκητικό ήθος της Εκκλησίας μας.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ