Συνεχίζει την προσπάθειά του κατά της διασποράς του κορονοϊού ο Δήμος Αιγιάλειας, συμμετέχοντας στην καταπολέμηση της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης.
Για την επιτήρηση και ιχνηλάτηση της νόσου, μετά από συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σήμερα έχει διοργανωθεί ανοιχτή μαζική δειγματοληψία στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ ράπιντ τεστ διεξάγονται και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, μόνο κατά τη διάρκεια του πρωινού καθημερινού ωραρίου, όπου υπάρχει και η δυνατότητα απολύμανσης του χώρου.
Ο διευθυντής Σπύρος Μάρκου συνέστησε στους κατοίκους, σε περίπτωση στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, να παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση και εάν μετά τις 7 ημέρες δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα δωρεάν ελέγχου (gov.gr) για να κάνουν rapid-test στο ΚΥ. Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα παραμένουν επιτηρούμενοι για ακόμη 7 ημέρες, ενώ εάν το τεστ είναι θετικό θ’ ακολουθούν τις οδηγίες από γιατρό. Εφόσον παρουσιάσουν συμπτώματα νωρίτερα από το επταήμερο θα γίνεται άμεσα rapid-test στο ΚΥ και οι ασθενείς, ανάλογα με το αποτέλεσμα και θα τηρούνται οι οδηγίες ιατρού.
Οποιος πολίτης επιθυμεί να κάνει τεστ και δεν έχει συμπτώματα μόλυνσης μπορεί να συμπληρώνει τη φόρμα και θα λαμβάνει οδηγίες στο κινητό του τηλέφωνο.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News