Αίγιο: Ανακούφιση για την επαναλειτουργία της Εστίασης – Με νέα μέτρα (Φωτο)

image 629204

Με ευδιάκριτη την ανακούφιση για την επαναλειτουργία τους, την ευχή να μην ξανακλείσουν και έντονο προβληματισμό για τα οικονομικά των επιχειρήσεών οι επαγγελματίες της εστίασης άνοιξαν τα καταστήματά τους στο Αίγιο και τα περίχωρα, αφού σε πολύ μεγάλο βαθμό κατάφεραν να ολοκληρώσουν πυρετώδεις ετοιμασίες και προμήθειες, ακόμα και μικρές ανακαινίσεις.

Με λιγοστές οικονομικές δυνάμεις αλλά χαμόγελο και όρεξη εξυπηρέτησης της πελατείας τους, όσα μαγαζιά άντεξαν, έθεσαν σε θέση «μάχης» το προσωπικό τους -σε κάποιες περιπτώσεις ανεπαρκές- βουτώντας για τα καλά στα δύσκολα, καθότι τα περιοριστικά μέτρα παρεμποδίζουν ανοίγματα στο σερβίρισμα κι αυτό μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμούς στον αριθμό πελατών, αποστάσεις κ.λπ.

Συνομιλώντας με ανθρώπους της Εστίασης, όλοι μετέφεραν στην «Π» τη θέληση του κόσμου να κάτσει και «να πιει ένα καφέ σε κανονικό ποτήρι κι όχι άλλο στο πλαστικό και στο όρθιο».      

Αν αυτό θα συνεχιστεί για πολύ -αφού υπάρχει ο φόβος μήπως το λοκντάουν άλλαξε συνήθειες και κάνει μόδα τη συνάθροιση σε πλατείες και παραλίες- οι καταστηματάρχες πιστεύουν πως η φετινή περίοδος θα πάει σχετικά καλά, αλλά το μετά και η διάρκεια είναι μέγα ζητούμενα.

Το ίδιο και για το τι θα γίνει με τα κεφάλαια επανεκκίνησης, η πλατφόρμα για ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης με αιτήσεις ενδιαφερομένων που αναμένεται ν’ ανοίξει αύριο, αλλά δεν θα μπορέσουν όλοι να τύχουν εκταμίευσης χρημάτων, όταν το 40% περίπου δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα.

Η εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο του Αιγίου, μετά από αιτήματα καταστηματαρχών εστίασης της οδού Μητροπόλεως, επέφερε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό δρόμο, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Από το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου μέχρι την οδό Μελετοπούλων και από Ρωμανιώλη έως Σολωμού φέτος η προέκταση έγινε εκατέρωθεν στα πεζοδρόμια από 5 μ. για να επεκταθούν στο οδόστρωμα τα μαγαζιά, με την τοποθέτηση ελαστικών κολονακίων και το παρκάρισμα απαγορευτικό, αλλά ανοιχτός ο δρόμος για κίνηση ΙΧ σε πλάτος 3 μ.

Η πλήρης πεζοδρόμηση (χωρίς κίνηση οχημάτων) αφορά στο τμήμα μεταξύ των οδών Μελετοπούλων και Ρωμανιώλη (έμπροσθεν Δημοτικού Κήπου) προκειμένου να διευκολύνει πεζούς αλλά και την λειτουργία καφετεριών σε μέρος του δρόμου. Το τμήμα θα δίνεται στην κυκλοφορία μόνο για τη διέλευση ασθενοφόρου, πυροσβεστικού ή αστυνομικού οχήματος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ