Αίγιο: Αναβάθμιση του Νοσοκομείου η απάντηση στις «Κασσάνδρες» – Επένδυση 4 εκ. ευρώ

image 630381

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (στο Αίγιο), Δήμου Αιγιάλειας και τοπικών φορέων υπό το φόβο ακόμα και κλεισίματός του, λόγω της περαιτέρω υποβάθμισής του, αποδείχθηκαν ικασίες και φόβοι, αφού στην πράξη, μέσα από τις συνεργασίες που πέτυχε η διοίκηση με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι «Κασσάνδρες» διαψεύδονται σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Το ΓΝΑΑ, μέε αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί, καλείται να εκτελέσει την μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση αλλά και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της τελευταίας 15ετίας στην Αιγιάλεια, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

ΚΤΙΡΙΑ –  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Οι παρεμβάσεις χωρίζονται σε δύο μέρη. Την ενεργειακή αναθάθμιση των εγκαστάσεων με κονδύλι 2,7 εκατ. ευρώ και την προμήθεια βιοιατρικού εξοπλισμού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Μόνο ο μαστογράφος θα κοστίζει 270.000 ευρώ και ο καριοδολογικός υπέρηχος 190.000 ευρώ, όλα 3d.

Το έργο ενεργειακής κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού. Με την αντικατάσταση κουφωμάτων με αλουμινίου, με θερμοδιακοπή, διπλά ενεργειακά τζάμια και τρεις μονάδες κλιματικής σώρευσης στην οροφή του και αγωγούς προς όλα τα κτίρια, θα επιφέρει οικονομία στις δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα που θα φτάνουν τις 90 με 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο

ΜΑΦ

Παράλληλα, με ανάλογα κονδύλια 230.000 ευρώ και άλλες 120.000 ευρώ που θα έρθουν από την 6η ΥΠΕ, ολοκληρώνεται κτιριακά – ως προέκταση της Παθολογικής Κλινικής – η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που υπήρχε μεν αλλά έχει να λειτουργήσει από το 2007.

ΕΡΓΟ

«Έχει γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται ένα σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο, ένα από τα περιφερειακά  που θα αποτελεί μέσα στα επόμενα χρόνια σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής και πόλο έλξης ασθενών από όλη την Αιγιάλεια, ώστε να σπάσει το απόστημα της μετάβασης στα Νοσοκομεία Ρίου και Αγίου Ανδρέα» δηλώνει στην «ΠτΔ» ο διοικητής του ΓΝΑΑ Θανάσης Γεωργάκης, που αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι εργάζεται αθόρθυβα αλλά παραγωγικά και κυρίως αποτελεσματκά. Ο ίδιος υπογραμμίζει την έμπρακτη ενίσχυση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ.Καρβέλη σε εξοπλισμό, τη ΜΑΦ, το προσωπικό αλλά και υλικών στην πανδημία. «Μαζί σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, με πολύ χρήμα που φτάνει συνολικά τις 700.000 ευρώ, προσωπικό και υλικά» σημειώνει ο κ. Γεωργάκης.

ΣΥΜΒΟΛΗ

Στα παραπάνω – που έχουν την αμέριστη στήριξη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ  Γιάννη  Καρβέλη και του περιφερειάρχη  Νεκτάριου Φαρμάκη –  θα πρέπει να προστεθεί η κάλυψη μονίμων και μη ιατρικών θέσεων σε ποσοστό 90%, αφού το 2019 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 50%.           

     

  

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n