Αίγιο: Ανταλλαγή εξωδίκων στο Τριάντειο – «Ειναι παράνομο να μας διώξει, δεν του ανήκουν»

image 624727

Με εξώδικο προς τον δήμαρχο Δημ. Καλογερόπουλο, μέσω του οποίου του ζητούν να πάρει άμεσα πίσω τα δικά του εξώδικα για αποχώρηση από τα κοντέινερ του πρόχειρου καταυλισμού σεισμοπλήκτων «Τριάντειο» στην Κουλούρα Αιγίου, απάντησαν οι 23 διαμένοντες, από τον καταστροφικό σεισμό του 1995 μέχρι και σήμερα, επ’ απειλή να τους διακόψει τις παροχές ρεύματος και νερού.

Το εξώδικο τους επιδόθηκε στις 8 Απριλίου για να προλάβουν την εκπνοή αυτών του Δήμου στις 16 του μήνα και σ’ αυτό υποστηρίζουν ότι τα κοντέινερ δεν ανήκουν στον Δήμο για να τα ζητά, αλλά στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων που όμως ποτέ δεν του είπε και δεν ειδοποίησε να τα εκκενώσουν και να φύγουν, παρά μόνο να επιστραφούν όσα είναι κενά. Προσκομίζουν δε έγγραφο του τ. δημάρχου Θαν. Παναγόπουλου (το 2020) προς την ΥΑΣ, που της ζητά να τα πάρει, ενώ διατείνονται πως και ο σημερινός δήμαρχος δεν διαθέτει έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που δημόσια υποστηρίζει ότι είναι «υποχρεωτικά εκτελέσιμη η εντολή να επιστραφούν τα κοντέινερ» και τον προκαλούν σε δημόσιο διάλογο.  

Στο εξώδικο οι 23 σεισμόπληκτοι, αφού επαναλαμβάνουν πως επί τόσα χρόνια καμία δημοτική αρχή  ενώ υπόσχονταν- δεν έκανε κάτι για την στεγαστική τους αποκατάσταση, επιτίθενται στον δήμαρχο και χαρακτηρίζουν την ενέργειά του «αντικοινωνική, παράνομη, παράτυπη, καθώς και καταχρηστική την συμπεριφορά του, που τους βλάπτει άμεσα και καταστροφικά, ως ανθρώπους, ως οικογένειες και ως δημότες, προκαλώντας τους ανησυχία, φόβους και αβεβαιότητα». Ταυτίζουν δε την πράξη του αυτή εν μέσω πανδημίας, ως κίνηση «απάνθρωπη, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και επικίνδυνη».                           

Δεν αποκλείεται μάλιστα να καταθέσουν -διά του πατρινού δικηγόρου τους- και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, μπλοκάροντας το τελεσίγραφό του.

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Μπέσκος, ερωτηθείς σχετικά από την «ΠτΔ», αρκέστηκε να πει πως «ενέργεια του δημάρχου είναι νόμιμη και τόσο ισχυρή που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί νομικά».   

Οπως έχει γράψει η «ΠτΔ», την ίδια ώρα, περίοικοι του καταυλισμού μάζεψαν εκατοντάδες υπογραφές, ώστε να αδειάσει άμεσα το ακίνητο του Κληροδοτήματος «Τριάντειο» και να μετατραπεί σε Πάρκο Αναψυχής για τις περιοχές Ροκά και Ράχη.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ